Ovnsbakte kyllinglår med sjampinjong

Ovnsbakte kyllinglår med sjampinjong

Hender det at energien ikke er helt på topp, eller du ikke har lyst til å bruke så mye tid over grytene? Men du vil likevel gjerne ha smakfull og nærende mat? Da er det greit å ty til middager som mer eller mindre lager seg selv. Her har du et supert forslag til en slik middag: Ovnsbakte kyllinglår med sjampinjong og saus. Okay, du kutter sjampinjong og løk, men dét er dét. Dette er en real helgemiddag verdig – veldig godt, men også veldig enkelt!

Og dessuten: Om du ikke kan spise hvetemel og melkeprodukter, i likhet med meg, kan det være utfordrende å få til de gode sausene. Og det savner jeg i blant, om jeg skal være helt ærlig. Men; hvis du tilbereder mat slik som i denne oppskriften, er det ingen sak å få en god saus med på kjøpet.

Sjampinjong og løk brunes først i stekepanne, før de has over i en romslig ildfast form. Sausen får god smak og salt fra soyasaus (glutenfri), og ellers vil kyllinglårene avgi kraft og deilig smak til sausen. Sausen tyknes lett med maisenna.

Kyllinglår kan variere en del i størrelse, noe som vil påvirke steketiden. Små kyllinglår trenger kanskje bare 45-50 minutter, mens store kan trenge i overkant av en time. Sjekk at kjøttet er helt gjennomstekt inntil beinet, og aller helst skal det slippe beina ganske lett også.

Kyllinglår med sjampinjongsaus serveres med poteter etter ønske. For anledningen lagde jeg søtpotetmos til, det ble veldig godt!

Ovnsbakte kyllinglår med sjampinjong

Matrett Kjøtt & kylling
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 4-500 gr sjampinjong
  • extra virgin olivenolje rikelig, til steking
  • 1 stor løk
  • 4 dl vann kaldt
  • 3 ss maisenna
  • 4-5 ss soyasaus glutenfri
  • 2 ts tørket timian
  • 4 medium kyllinglår
  • himalayasalt
  • hvitløkspepper

Instruksjoner

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader
  • Stek sjampinjongen i rikelig med extra virgin olivenolje på god varme i en stekepanne, den skal bli fint brunet. Sjampinjongen vil trekke endel av oljen inn, bruk mer olje om nødvendig, rør etter behov.
  • Kutt løken i mindre terninger, og tilsett sammen med sjampinjongen, stek til løken er blank
  • Rør ut maisenna i vann, og hell over grønnsakene. Tilsett soyasaus og timian, bland sammen.
  • Hell sausen med sjampinjong og løk over i en romslig ildfast form. Legg kyllinglårene oppå, sprinkle litt olivenolje over og dryss over litt salt og hvitløkspepper.
  • Stekes i ovnen i +/- 1 time, til kyllinglårene er gjennomstekte inntil beinet og gyldne i skinnet (kjøttet skal slippe beina)
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating