Pai med bacon og brokkoli

Pai med bacon og brokkoli

Pai med bacon og brokkoli er en smakfull, næringsrik og god middagspai, og den er enkel å lage. Fyllet består av en eggestand, samt stekt bacon og brokkoli. Du kan gjerne bruke kylling- eller kalkunbacon i oppskriften, eller erstatte med kylling om du heller ønsker det. Varier gjerne også med andre grønnsaker, alt etter hva du har i hus.

Paibunnen er selvfølgelig glutenfri, og du finner oppskriften her. Paibunnen forhåndsstekes før fyllet has i. Behold paibunnen i formen helt frem til servering, ikke prøv å ta den ut av formen underveis. Da risikerer du bare at den går i stykker, siden den er litt «porøs» på konsistens.

Pai med bacon og brokkoli er like god som hverdagsmiddag, som til en real lørdagslunsj. Den kan også være fin å servere på en buffet.

Pai med bacon og brokkoli

Matrett Eggeretter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1 paibunn glutenfri, melkefri
  • 1 løk
  • 1/2 brokkoli
  • extra virgin olivenolje
  • ca 150 gr bacon
  • 6 egg str L
  • 1 dl soyamelk usøtet
  • havsalt
  • hvitløkspepper
  • 1-2 ss næringsgjær valgfritt, for "ostesmak"

Instruksjoner

  • Løk hakkes. Brokkoli kuttes i små biter/terninger. Stekes med olivenolje på middels god varme noen minutter, kan gjerne brunes lett for ekstra god smak. Ha over i en skål så lenge.
  • Bacon kuttes i tynne striper på tvers, stekes på god varme noen minutter, til det er lett brunet. Bland sammen med løken og brokkolien.
  • Forvarm stekeovnen til 160 grader
  • Pisk sammen eggene, og tilsett soyamelk, litt salt og hvitløkspepper. Pisk godt sammen.
  • Ha bacon, løk og brokkoli i et jevnt lag i paibunnen, hell eggemiksen over
  • Stekes i ca 30 minutter, til eggestanden har stivnet
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating