Pai med bacon og brokkoli
Pai med bacon og brokkoli er en smakfull, næringsrik og god middagspai, og den er enkel å lage. Fyllet består av en eggestand, samt stekt bacon og brokkoli. Du kan gjerne bruke kylling- eller kalkunbacon i oppskriften, eller erstatte med kylling om du heller ønsker det. Varier gjerne også med andre grønnsaker, alt etter hva du har i hus.
Paibunnen er selvfølgelig glutenfri, og du finner oppskriften her. Paibunnen forhåndsstekes før fyllet has i. Behold paibunnen i formen helt frem til servering, ikke prøv å ta den ut av formen underveis. Da risikerer du bare at den går i stykker, siden den er litt «porøs» på konsistens.
Pai med bacon og brokkoli er like god som hverdagsmiddag, som til en real lørdagslunsj. Den kan også være fin å servere på en buffet.
Pai med bacon og brokkoli
Ingredienser
- 1 paibunn glutenfri, melkefri
- 1 løk
- 1/2 brokkoli
- extra virgin olivenolje
- ca 150 gr bacon
- 6 egg str L
- 1 dl soyamelk usøtet
- havsalt
- hvitløkspepper
- 1-2 ss næringsgjær valgfritt, for "ostesmak"
Instruksjoner
- Løk hakkes. Brokkoli kuttes i små biter/terninger. Stekes med olivenolje på middels god varme noen minutter, kan gjerne brunes lett for ekstra god smak. Ha over i en skål så lenge.
- Bacon kuttes i tynne striper på tvers, stekes på god varme noen minutter, til det er lett brunet. Bland sammen med løken og brokkolien.
- Forvarm stekeovnen til 160 grader
- Pisk sammen eggene, og tilsett soyamelk, litt salt og hvitløkspepper. Pisk godt sammen.
- Ha bacon, løk og brokkoli i et jevnt lag i paibunnen, hell eggemiksen over
- Stekes i ca 30 minutter, til eggestanden har stivnet