Allsidige pannekaker med bokhvete

Allsidige pannekaker med bokhvete

Ved en anledning var vi på lunsjbesøk hos noen venner, og de serverte en fransk klassiker; pannekaker med bokhvete fra Bretagne. De ble fylt med blant annet egg, stekt løk og skinke. Kjempegodt! Her har jeg laget min egen variant, omtrent på størrelse med lomper eller lapper. De er helt uten sukker, og svært anvendelige.

Server dem til frokost, lunsj eller middag, og fyll dem med hva du måtte ønske. De er et supert alternativ til brød, fylt med godt pålegg eller annet digg i alle varianter – bacon og eggerøre/omelett, kylling, fisk, reker, spekeskinke, salat, pesto, … Bruk dem som lomper til pølser, server dem som glutenfritt alternativ til tortillalefser, eller bruk dem til turmat. Server dem med for eksempel syltetøy, friske bær eller fruktsalat. Valget er ditt!

Jeg anbefaler å bruke non-stick stekepanne, da slipper du å bruke olje utover det som er i røren. Alternativt; bruk steketakke om du har, da går det veldig raskt å steke opp en porsjon. Da kan du eventuelt pensle med et tynt lag extra virgin kokosolje (ikke bruk for mye olje, da kan røren flyte litt «uregjerlig» utover).

Pannekaker med bokhvete

Matrett Brød & bakst, Kaker, desserter & snacks
Nasjonalitet Fransk
Porsjoner 12 pannekaker

Ingredienser

  • 3 store egg
  • 2 dl mandelmelk
  • 3 ss extra virgin olivenolje
  • 100 gr bokhvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts himalayasalt evt havsalt

Instruksjoner

  • Pisk sammen egg, mandelmelk og extra virgin olivenolje. Tilsett bokhvetemel, bakepulver og himalayasalt, og bland godt sammen til en jevn røre uten klumper.
  • La gjerne røren stå og godgjøre seg en stund, 5-15 minutter.
  • Bruk helst stekepanne med teflon-/slippbelegg, da trenger du ikke bruke olje til stekingen. Eventuelt kan du bruke steketakke om du har, pensle den med et tynt lag kokosolje. Stek på middels god varme.
  • Lag mellomstore pannekaker, omtrent på størrelse med en lompe. Bruk undersiden på øsen til å jevne pannekaken utover, så den blir 2-3 millimeter tykk. Stekes til den blir litt "tørr" i overflaten, snu og stek på andre siden. Juster varmen om nødvendig, pannekakene skal bli lett gyldne.
Del innlegget med andre


2 thoughts on “Allsidige pannekaker med bokhvete”

    • Hei, jeg har ikke prøvd å fryse dem, så jeg kan dessverre ikke svare på det. Personlig syns jeg uansett de er aller best ferske. Men det er jo bare å prøve å fryse dem, det bør gå greit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating