Smoothie bowl
Smoothie bowl er en glimrende og næringsrik vri på smoothie, og passer perfekt til frokost. Du kan bruke akkurat den smoothien du vil, og toppe den med hva du måtte ønske. Full frihet, altså! Dette er en enkel måte å gjøre dagens første måltid både næringsspekket, snopete godt, melkefritt og glutenfritt.
Jeg bruker ofte Bærsmoothie til smoothie bowl, men jeg har også andre smoothie-oppskrifter på bloggen som du kan prøve. Her er det opp til hver enkelt å finne sin favoritt-kombo.
Slik gjør du:
- En porsjon smoothie etter ønske
- Topping etter ønske, for eksempel:
- Kokosflak/c-chips eller kokosmasse
- Nøtter (cashew, hasselnøtter, macademia, pistasj, etc)
- Mandler
- Spiret hel bokhvete (kjøpes på helsekost)
- Banan i skiver, evt annen fersk frukt
- Tørket frukt
- Friske bær (blåbær, bringebær, etc)
- Frø (solsikke, gresskar, etc)
Nøtter kan grovhakkes, cashewnøtter er «myke» nok til at de kan brytes med fingrene.