Tacosuppe

Tacosuppe

Tacosuppe er en super vri på mexmex-middagen. Denne er laget på enkelt vis, med ferdig tacokrydder og hermetiske tomater, bønner og mais. Ergo er den ganske kjapp å lage, og den passer like godt til hverdags som til kosemat for helgen. Suppa er både smakfull, mettende og næringsrik. Jeg kan trygt si at vi har fått en ny suppefavoritt hos både store og små hjemme hos oss!

Svarte og brune bønner er klassikere i det meksikanske kjøkkenet, og bidrar med gode og mettende proteiner. De har også et høyt innhold av en rekke mineraler som jern, magnesium, kalsium og fosfor, og noen vitaminer samt velgjørende fiber. Bønnene gjør at du kan kutte ned på kjøttmengden.

Ingredienslista ser kanskje litt lang ut, men det eneste du trenger å hakke, er løken, paprikaen og hvitløken. Og bønnene må skylles godt i kaldt vann før de tilsettes. Resten av ingrediensene er det bare å ha rett i gryta. På slutten av koketiden kan du eventuelt smake til med litt havsalt og/eller chilipulver, om du syns den trenger litt ekstra salt og styrke.

Jeg anbefaler å servere tacosuppe med en skvis limesaft, et dryss frisk koriander og tortillachips. Sammen høyner det smaksopplevelsen, spør du meg 🙂

Tacosuppe

Matrett Suppe
Nasjonalitet Meksikansk
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 3-4 ss extra virgin olivenolje rimelig variant, til steking
  • 1 løk
  • 1 medium rød paprika
  • 1 medium grønn paprika
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 400 gr karbonadedeig evt kjøttdeig eller kyllingkjøttdeig
  • 1 pose tacokrydder
  • 2 bokser hermetiske tomater ca 400 gr
  • 5 dl kaldt vann
  • 1 terning kjøttbuljong
  • 1 boks svarte bønner hermetiske, ca 230 gr netto
  • 1 boks brune bønner hermetiske, ca 230 gr netto
  • 1 liten boks mais ca 150 gr netto
  • evt litt havsalt om nødvendig smakes til
  • evt litt chilipulver smakes til

Ved servering

  • 1 lime
  • frisk koriander
  • tortillachips

Instruksjoner

  • Løk hakkes, og paprika kuttes i ca 1 cm terninger. Stekes i extra virgin olivenolje i en romslig gryte på middels god varme noen minutter, rør av og til
  • Finhakk hvitløken og tilsett, bland sammen
  • Når løken er blank, tilsettes karbonadedeigen. Del den opp smått med stekespaden, bland sammen og stek på god varme 2-3 minutter
  • Tilsett tacokrydder, bland sammen
  • Tilsett hermetiske tomater, vann og kjøttbuljong, bland sammen
  • Skyll bønnene i rist, og tilsett sammen med mais. Bland sammen, legg på lokk, og la koke i ca 10 minutter.
  • Smak evt til suppa med litt ekstra salt og/eller chilipulver, om behov for det

Ved servering

  • Skvis over litt limesaft, og server suppa med et dryss frisk koriander og med tortillachips til
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating