Bakte poteter
Bakte poteter er så utrolig enkelt å lage. Alt du trenger er poteter og en stekeovn. Og du trenger slett ikke bruke de store bakepotetene som i grunnen koster en formue… I alle fall ikke hvis du vil servere potetene som tilbehør. Jeg bruker veldig gjerne nypoteter, de er så rene og fine i skallet. Så de trenger stort sett bare å vaskes.
Potetene bakes med skallet på, og du må lage et kryss i poteten for å slippe ut damp som etter hvert bygger seg opp inni potetene. Ellers risikerer du at de kan «eksplodere». Fordelen med mindre poteter er at de tar litt kortere tid å lage.
Bakte poteter er supert til grillmaten, og ellers til alle retter hvor du vil ha poteter som tilbehør til kjøtt eller fisk.
Fremgangsmåten er så enkel at du strengt tatt ikke trenger noen oppskrift. Men her har du i alle fall en instruksjon.
Du gjør som følger:
- Forvarm stekeovnen til 210-215 grader
- Velg jevnt store poteter med noenlunde fint skall, så mange du ønsker
- Vask potetene, og skjær kryss i dem halvveis igjennom poteten (se bilde)
- Legg potetene på rist i stekeovnen, og bak i ca 55-60 minutter, til de er helt møre igjennom og godt gyldne utenpå (større poteter vil kunne trenge litt lenger tid)
Så er det bare å nyte!
Sjekk gjerne også oppskriften på Seriøst gode poteter.