Banansjokolade – sunn & hjemmelaget

Banansjokolade – sunn & hjemmelaget

Hvorfor ikke lage din egen sunne & gode banansjokolade på enkleste vis? Du trenger bare to ingredienser, banan og mørk sjokolade!

Sjokoladen smeltes over vannbad. Det gjør du ved å koke opp litt vann i en kasserolle (3-4 cm vannstand), og sette en tilstrekkelig stor metall- eller glassbolle oppå kasserollen. Poenget er at bollen du setter oppå skal være stor nok til å IKKE komme i kontakt med vannet som kokes opp. Og det er lurt å skru av varmen når du ser at sjokoladen smelter greit. Da unngår du at sjokoladen brent på grunn av for høy varme. Bruk gjerne en slikkepott til å røre i den smeltende sjokoladen, da går det raskere (og slikkepotten får du bruk for senere i prosessen).

Banan skjæres i skiver, og vendes i den smeltede sjokoladen, og settes til avkjøling etterpå. De oppbevares i kjøleskap i en boks med tett lokk, og er holdbare 2-3 dager. Men det spørs om ikke de er oppspist lenge før det… 🙂

Bananer varierer mye i størrelse, alt fra veldig små (typisk for økologiske, i alle fall) til veldig store. Du trenger omtrent 50 gram smeltet sjokolade til en middels stor banan. Det er lurt å bruke en banan som er godt moden. Den vil ha mer naturlig sødme, og gir bedre banansjokolade, synes jeg.

Velg sjokolade med 70% kakaoinnhold, evt høyere om du ønsker. Jo mørkere, jo sunnere er den.

Banansjokolade – sunn & hjemmelaget

Matrett Digg med sjokolade, Kaker, desserter & snacks

Ingredienser

  • 50 gr mørk sjokolade 70% (eller mer), melkefri
  • 1 medium banan godt moden for ekstra sødme

Instruksjoner

  • Bryt opp sjokoladen, og smelt den over vannbad
  • Skjær banan i skiver, ca 6-8 mm tykke, og vend i den smeltede sjokoladen. Bruk gaffel (og gjerne også slikkepott), og legg de sjokoladetrukne bananskivene på et brett med bakepapir. Bruk så mye banan som sjokoladen rekker til.
  • Når du har litt smeltet sjokolade igjen (når det begynner å bli "vrient" å vende bananskiver i sjokoladen), lar du resten stå så lenge. Sett brettet med banansjokolade i kjøleskapet for lett avkjøling, til den begynner så vidt å stivne litt (ca 10 min).
  • Ta så brettet ut igjen, smelt evt sjokoladen på nytt om den har stivnet for mye. Fordel resten av den smeltede sjokoladen oppå bitene med banansjokolade. Bruk gjerne en teskje til dette, drypp noen dråper sjokolade på hver bit. Og bruk gjerne slikkepotten til slutt så du får med all sjokoladen.
  • Sett brettet med banansjokolade tilbake i kjøleskapet, til sjokoladen har stivnet helt
  • Oppbevares i kjøleskap i boks med tett lokk, holdbar 2-3 dager
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating