Blåskjell med kokosmelk, sitrongress og ingefær

Blåskjell med kokosmelk, sitrongress og ingefær

Blåskjell kan tilberedes på mange smakfulle vis, ikke bare dampet i hvitvin. Jeg har gjort meg gode erfaringer med å lage asiatisk-inspirerte vrier, basert på kokosmelk og andre gode aromatiske ingredienser. Her har jeg laget en deilig variant med kokosmelk, sitrongress og ingefær.

Blåskjell har et høyt innhold av vitamin B-12 og vitamin C, og er svært rike på mineraler, særlig selen og mangan. De inneholder også endel omega-3 fettsyrer, og er proteinrike. Så det er all grunn til å spise blåskjell jevnlig, og i grunnen er det ganske rimelig mat også.

Server blåskjellene alene og la sausen være suppe, da rekker den til to personer. Alternativt kan de serveres med ris eller risnudler til, og rekker gjerne da til tre personer.

Blåskjell med kokosmelk, sitrongress og ingefær

Matrett Fisk & sjømat
Nasjonalitet Asiatisk

Ingredienser

  • 1 kg blåskjell
  • 1 løk
  • 3-4 fedd hvitløk
  • extra virgin olivenolje til steking
  • 1 stort sitrongress evt to mindre
  • 1-2 ss fersk ingefær finrevet
  • 1 boks kokosmelk av god kvalitet, gjerne økologisk
  • 1 dl hvitvin tørr/halvtørr, gjerne riesling
  • himalayasalt evt havsalt
  • pepper
  • 1/2 lime saften
  • 1 håndfull koriander

Instruksjoner

  • Legg blåskjellene i en romslig bolle med kaldt vann. Kast alle blåskjell som ikke lukker seg når de har kommet i vannet, da er det ikke mye liv i dem...
  • Løken kuttes i mindre terninger, hvitløk grovhakkes. Ha i en romslig gryte sammen med litt olje, og la løken surre på middels god varme til løken er blank. Rør av og til.
  • Kutt sitrongresset i millimetertynne ringer, og tilsett sammen med løken. Riv over frisk ingefær. Bland sammen.
  • Tilsett kokosmelk og hvitvin i løken, rør til all kokosmelken er oppløst. Legg på lokk, og la det småkoke mens du rensker blåskjellene.
  • Skru opp varmen så kokosmelken koker godt. Tilsett blåskjellene, bland raskt sammen, og legg på lokk. La blåskjellene dampe ca fem-seks minutter, da har de åpnet seg og er passe kokte. Du kan gjerne vende dem en gang eller to underveis.
  • Hvis du synes sausen er litt tynn, kan du redusere den: Løft ut de ferdige blåskjellene med en hullsleiv og over i en romslig bolle. Skru opp varmen, la sausen koke godt uten lokk noen minutter, til den har ønsket kosistens.
  • Smak til sausen med salt, pepper, saften av lime og grovhakket frisk koriander. Legg blåskjellene tilbake i sausen.

Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating