Blomkålsuppe med bacon og purre
Mange norske grønnsaker er i sesong nå, blant annet blomkål og purre. Det er gode og næringsrike råvarer, og det gjelder å fråtse i dem så mye som vi kan. Og nå som høsten er vel i gang, synes i alle fall jeg det er ekstra godt å lage varmende, smakfulle supper av disse herlige grønnsakene. Hva med blomkålsuppe med bacon og purre?
Det er utrolig enkelt og temmelig raskt å lage supper fra grunnen av, og blomkålsuppe er intet unntak. Det går også fint å lage fyldige, «kremede» supper uten melk og hvete. Jeg bruker kokosmelk – men ikke altfor mye, for at kokossmaken ikke skal dominere. Og ellers tyknes suppen med maisenna.
Bacon og purre er en skikkelig god smakskombinasjon som vi rett og slett har blitt litt hekta på her i heimen. Og den er også super som topping til denne blomkålsuppen.
Du trenger en stor blomkål for en suppe til fire personer. Eventuelt kan du bruke to mindre blomkål. Bruk en stavmikser til å kjøre suppen jevn og fin på konsistens. Eventuelt kan du bruke blender.
Blomkålsuppe med bacon og purre serveres gjerne med godt brød til. Sjekk gjerne oppskriftene her på bloggen på glutenfritt brød.
Blomkålsuppe med bacon og purre
Ingredienser
Blomkålsuppe
- 1 løk middels stor
- 1 stor blomkål evt to mindre
- 5-6 ss extra virgin olivenolje
- 2,5 dl kokosmelk kartong
- 10 dl vann
- 2 ss maisenna
- 2 terninger kyllingbuljong
- ca 1,5 ts havsalt smakes til
- hvitløkspepper smakes til
Topping
- Ca 150 gr bacon i skiver gjerne kylling/kalkun
- 1 medium purre
- extra virgin olivenolje
Instruksjoner
Suppen
- Løk hakkes, blomkål kuttes i 2-3 cm biter
- Ha godt med extra virgin olivenolje i en romslig tykkbunnet gryte på middels god varme, og tilsett løk og blomkål. Stekes noen minutter til løken er blank, rør av og til.
- Tilsett kokosmelk, og bland sammen
- Rør ut maisenna i kaldt vann, og tilsett sammen med kyllingbuljongterninger
- Kok opp, og la koke i ca 10 minutter til blomkålen er helt mør
- Bruk stavmikser og kjør til en jevn suppe
- Smak til med salt og hvitløkspepper
Topping
- Mens suppa koker, kan du tilberede toppingen
- Purren vaskes godt for sand og jord, og kuttes i tynne ringer. Bacon kuttes i ca 1/2 cm strimler på tvers. Evt om du bruker "hel" bacon kan den kuttes i små terninger.
- Stek purre og bacon i stekepanne med litt olivenolje på god varme, noen minutter til de er lett brunet
Servering
- Suppen serveres toppet med stekt bacon og purre