Kjernesunn brownie sjokoladekake med søtpotet

Kjernesunn brownie sjokoladekake med søtpotet

Tenk at så sunt bakverk kan bli så godt! Dette er rett og slett en kjernesunn brownie sjokoladekake med søtpotet som hovedingrediens. Kaken er søtet med næringsrike dadler og akasiehonning (evt lønnesirup), og smaksatt med vanilje. Har du ikke vaniljeekstrakt, kan du erstatte med lik mengde ekte vaniljesukker, eller vaniljeessens.

Rå søtpotet raspes på grovt rivjern, og has rett i kakerøra. Strimlene av søtpotet er så små at de blir helt møre og gjennombakte når kaken stekes, og du vil knapt merke dem i den ferdigstekte kaka. Bare at de gir både saftighet og god smak. Omtrent som med gulrotkake altså.

Jeg sier bare… Spis brownie sjokoladekake til frokost, om du vil! Om ikke annet så er dette dessert med gullende ren samvittighet. Kaken er spekket med vitaminer, mineraler, fiber og proteiner, og altså kun naturlig søtet.

Oppskriften passer fint til en 24 cm springform. Merk at kaken ikke hever noe særlig, den blir ca 2 cm høy, og slik skal den også være. Den blir fuktig og saftig inni, litt sånn «kladdete» som brownies gjerne er. Bare pass på å ikke oversteke den, da risikerer du at den blir tørr.

Kjernesunn sjokoladekake med søtpotet

Matrett Brød & bakst, Kaker, desserter & snacks
Forberedelse 15 minutter
Koke/steketid 25 minutter
Total tid 40 minutter
Porsjoner 1 rund kake

Ingredienser

  • 100 gr dadler uten stein
  • 4 egg
  • 2-3 ss akasiehonning evt lønnesirup
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 1 fingerklype havsalt evt himalayasalt
  • 250 gr søtpotet
  • 70 gr kakao
  • 40 gr kokosmel evt finmalt kokosmasse

Instruksjoner

  • Forvarm stekeovnen til 170 grader
  • Ha egg, dadler, akasiehonning (evt lønnesirup), bakepulver, vaniljeekstrakt og himalayasalt i en blender, og kjør sammen til en jevn og lys røre
  • Søtpotet raspes på rivjern (grove hull), og has i en bakebolle sammen med kakao og kokosmel. Tilsett eggemiksen, og bland godt sammen til en jevn røre. La stå 5-10 minutter, så kokosmelet rekker å svelle og tykne røren.
  • Legg bakepapir på bunnen av springformen, sett på ringen, og pensle innsiden av ringen med extra virgin olivenolje (evt rapsolje eller kokosolje)
  • Hell kakerøren i formen, bre den utover i et jevnt lag
  • Stekes i ca 22-25 minutter, til kaken er gjennomstekt. Den skal være litt fuktig inni, uten å være rå. Test gjerne med en kakenål eller bakenden av en ren fyrstikk.
  • La kaken avkjøles i formen i 10 minutter. Skjær langs ytterkanten med en kniv, for å sikre at kaken løsner fra ringen. Legges over på rist for videre avkjøling.
  • Pyntes eventuelt med friske bær, eller et lett dryss melis (bruk sikt)

Notater

Tips: Kaken kan fint fryses ned
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating