Chiapudding med fiken og krydder
Vi er inne i adventstiden, og jeg merker at jeg blir stadig mer «julete» ettersom dagene går. Pynting, tenne lys, får lyst på smaker som minner om jul… Og idét jeg plukket opp en pakke tørket fiken i butikken forleden, fikk jeg ideen til denne oppskriften. Chiapudding med fiken og krydder smaker virkelig av jul! Krydderne består av ekte kanel og malt ingefær, gode og sentrale krydder i julebakst altså.
Selve chiapuddingen rører du sammen kvelden før, og setter i kjøleskap. Før servering kutter du opp tørkede fiken som smakstilsetning. Legg gjerne lagvis med chiapudding og fiken slik jeg har gjort på bildet, eller fyll på med chiapudding som toppes med fiken til slutt. Sammen blir de en perfekt smakskombo. Litt lønnesirup gir den perfekte sødmen.
Chiapudding med fiken og krydder er perfekt til frokost. Den er næringsrik og metter godt, og ikke minst utrolig enkel å lage. Men server den veldig gjerne som dessert også, da vil den fint rekke til to porsjoner. Hvorfor ikke lage denne som dessert til en av juledagene? Eventuelt kan du også hakke litt valnøtter eller andre nøtter etter ønske, som topping i tillegg fiken. Eller om du vil ha en friskere variant, kan du toppe med noen friske bær.
Chiapudding med fiken og krydder
Ingredienser
- 1 dl kokosmelk
- 1 dl kaldt vann
- 2 ss chiafrø
- 1/3 ts malt ingefær
- 1/3 ts ekte kanel
- 1/8 ts havsalt
- 2-3 tørkede fiken
- 1-2 ts lønnesirup smakes til
Instruksjoner
- Rør sammen kokosmelk og vann i et glass eller beholder
- Rør inn chiafrø, bland godt
- Tilsett ingefær, kanel og havsalt, og bland godt sammen
- Sett i kjøleskap natten over, eller minimum 3-4 timer
- Fjern den "harde" enden av fikenene. Kuttes i mindre terninger, og tilsett enten lagvis eller som topping
- Sprinkle over litt lønnesirup for passe sødme
Dette vil jeg prøve! Hvor lenge holder chiagrøten i kjøleskapet? 🙂
Hei, beklager sen respons. Jeg tenker den holder fint tre-fire dager i kjøleskap, med lokk. Hilsen Mona