Ristede gresskarkjerner

Ristede gresskarkjerner

Hvis du kjøper gresskar for dekorasjon til Halloween, må du for all del også utnytte den fantastisk gode råvaren som gresskar faktisk er. Fruktkjøttet kan stekes og bakes, og brukes blant annet i supper og baksts. Du kan også lage gresskarpuré, for allsidig bruk i ulike oppskrifter. Men gresskarkjernene som er inni, og som du skraper ut aller først, er næringsrike og bør heller ikke kastes. Ristede gresskarkjerner er enkel og god hjemmelaget snacks.

Ristede gresskarkjerner (med skall) tilberedes med litt extra virgin olivenolje og havsalt. De får omtrent en time i ovnen på forholdsvis lav varme. Da bevares også næringsstoffene bedre. Kanskje må de stå litt mer enn en time, til de får en fin og godt gylden farge. Du kan eventuelt ta en prøvesmak, og la dem stå litt til om nødvendig.

Sjekk også innlegget Gresskar til pynt og mat.

Ristede gresskarkjerner

Matrett Snacks
Koke/steketid 1 time

Ingredienser

  • gresskarkjerner fra et medium stort gresskar
  • 1 ss extra virgin olivenolje
  • ca 1/2 ts havsalt

Instruksjoner

  • Skyll kjernene godt i flere omganger med kaldt vann i en bolle, så du får bort mest mulig fruktkjøtt
  • TIPS: Bruk gjerne to boller til å skylle kjernene i. Legg dem i den ene bollen og fyll med kaldt vann, vask og gni dem med hendene. "Fisk opp" kjernene og legg over i den andre bollen, som du så fyller med rent kaldt vann, og tømmer ut det grumsete vannet i den andre. Gjenta til vaskevannet er rent
  • Legg kjernene på et kjøkkenhåndkle og brett kantene over, klapp og tørk dem med håndkleet så godt du kan
  • Forvarm stekeovnen til 125 grader
  • Ha gresskarkjernene i ene bollen (tømt for vann), tilsett olivenolje og litt havsalt, bland godt sammen
  • Legg kjernene utover på en stekeplate med bakepapir, mest mulig i ett lag, stek i ca én time til kjernene er godt gyldne og sprø
  • Avkjøl og server
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating