Chiapudding med kokos og lime
Jeg smakte en gang en iskrem med kokos og lime som rett og slett var himmelsk ♥ Her har jeg valgt å «gjenskape» den i form av en chiapudding med kokos og lime. Resultatet er en enkel og rustikk, men samtidig lett dessert som er delikat på smak.
Chiafrø har den egenskapen at de kan suge til seg væske opptil 12 ganger sin egen vekt. Dermed blir de geleaktige, og derav kommer «pudding»-konsistensen. Chiapuddingen bør stå og svelle minimun etpar timer i kjøleskap. Det beste er å mikse ingrediensene sammen kvelden før, og la det stå i kjøleskap natten over. Jeg har angitt sistnevnte metode i oppskriften under.
Kokos og lime passer veldig bra sammen. Kokossmaken er mild og fin, og egentlig er chiapuddingen veldig god uten lime også. Men en skvis limesaft gir en deilig friskhet som passer godt i en dessert. Jeg bruker kokosblomstsirup å søte den med, det kan kjøpes på helsekostbutikker. Jeg fant forøvrig min hos Coop Obs (Sana Bona). Alternativt kan du bruke lønnesirup, eller akasiehonning. Jeg anbefaler å smake til puddingen med både lime og sirup (evt honning), slik at syren og sødmen blir balanserte i forhold til hverandre.
Ekstrabonusen er at denne chiapuddingen er veldig sunn. Chiafrø er nemlig breddfulle av næring! De har et høyt innhold av fiber, omega 3, proteiner og aminosyrer, antioksidanter, og viktige mineraler som magnesium, kalsium, mangan, fosfor og jern. De inneholder også flere viktige vitaminer som B1 (thiamin), B2 (riboflavin) og B3 (niacin).
Chiapudding med kokos og lime kan dermed nytes med veldig god samvittighet. Spis den veldig gjerne som mellommåltid også, eller som en lett frokost. På bildene har jeg pyntet med frisk mynte og lime.
Prøv gjerne også Kjernesunn chia sjokoladepudding.
Chiapudding med kokos og lime
Ingredienser
- 2 dl kokosmelk helst fra kartong, ristes godt
- 3 dl vann kaldt
- 60 gr chiafrø
- 1-2 fingerklyper himalayasalt evt havsalt
- 1/2 ts vaniljeekstrakt smakes til
- 2-3 ts kokosblomstsirup evt lønnesirup, smakes til
- 1/2 lime smakes til + evt til pynt
- frisk mynte til pynt, valgfritt
Instruksjoner
Dag 1
- Rist kokosmelken godt, så den blir godt blandet
- Mål opp kokosmelk og vann, tilsett chiafrø, og rør godt sammen
- Tilsett bittelitt salt, vaniljeekstrakt og kokosblomstsirup (evt lønnesirup), og rør godt sammen igjen
- Sett i kjøleskap natten over
Dag 2
- Smak til med limesaft, og eventuelt mer kokosblomstsukker (lønnesirup)
- Pynt gjerne med mynteblader og lime