Detox krydderte (kryddermiks)

Detox krydderte (kryddermiks)

Denne krydderteen har vært brukt innen ayurvedisk medisin i tusener av år. Teen er kjent for sin velgjørende effekt på hele fordøyelseskanalen, og hjelper kroppen til å kvitte seg med avfallsstoffer. Krydderne har du mest sannsynlig hjemme, i det minste finner du dem i enhver matbutikk. Teen består nemlig av koriander, fennikel og spisskummen. På engelsk kalles den populært for CCF tea (Coriander, Cumin, Fennel). Jeg kaller den for detox krydderte, og under finner du min forenklede utgave av denne superdrikken.

Opprinnelig består teen av hele frø fra disse plantene, og de kokes i vann noen minutter, før den siles. Jeg bruker malt krydder, og blander gjerne sammen en større mengde på et rent glass med tett lokk. Da er det enkelt å ta litt av kryddermiksen i en kopp, og fylle opp med kokende vann.

Sant å si var jeg litt skeptisk da jeg hørte om teen første gang. Kunne den markante smaken av spisskummen virkelig være god å drikke på? Men så er det noe med miksen av disse tre krydderne som fungerer skikkelig bra sammen. Jeg har vært hekta på teen siden jeg smakte den første gang. Forhåpentligvis vil den falle i smak hos deg også. Eventuelt kan du ha litt søtning i om du ønsker (honning, lønnesirup etc), personlig syns jeg ikke det er nødvendig.

Til én stor kopp trenger du:

  • 1 ts detox krydderte (se oppskrift på kryddermiks nederst i innlegget)
  • 2,5-3 dl kokende vann

Ha 1 ts detox krydderte (kryddermiks) i en stor kopp/krus. Fyll opp med kokende vann, la trekke noen minutter, og rør rundt med en skje. Drikk små slurker om gangen.

Tips

  • Oppskriften nedenfor er enkel å justere opp eller ned, poenget er å bruke like deler av de tre krydderne. Hvis du vil teste teen først, kan du ta 1/3 ts av hvert krydder til én kopp kokende vann.
  • Litt «bunnslagg» fra krydderne vil det bli, men bruk en skje til å røre rundt, og la heller de største partiklene ligge igjen til slutt. Eventuelt kan du la teen trekke noen minutter, og deretter sile den gjennom en finmasket tesil.

Detox krydderte – kryddermiks

Matrett Drikke & smoothie

Ingredienser

  • 2 ss malt koriander
  • 2 ss malt fennikel
  • 2 ss spisskummen

Instruksjoner

  • Ha krydderne på et rent glass med tett lokk
  • Ha på lokket, og rist glasset godt til krydderne er skikkelig blandet
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating