Farging av egg – påskesyssel

Farging av egg – påskesyssel

Påsken står for tur, og da spises det mye egg, rett og slett. En koselig syssel – i alle fall om du har barn – er farging av egg. Og uansett er det dekorativt på påskebordet, både for store og små.

Det er mange måter å farge eggene på. Men jeg har selv erfart at ikke alt fungerer like godt. Fargestoffer som setter god farge på kokevannet, vil kunne sette farge på egget også. Bruk grønnsaker eller skrell fra disse, eller bruk konditorfarge, jeg har brukt begge deler med hell.

Eggeskall vil lett trekke til seg farge, men sluttresultatet avhenger altså av fargekilden og hvor mye pigmenter den inneholder. Selve eggeskallet vil også ha betydning. For eksempel vil ujevnheter i skallet kunne lage naturlige sjatteringer.

De rosa eggene på hovedbildet øverst er farget med rød konditorfarge. Jeg måtte bruke endel dråper i kokevannet – det må bli godt farget, ellers kan fargen på eggene bli svak. Prøv gjerne med andre konditorfarger også, eventuelt geléfarger som man farger marsipan og kakekremer med. De gule eggene er farget med gurkemeie, ca 1 ts i kokevannet.

De brunoransje eggene på bildet under er farget med løkskall. Du tar enkelt og greit skallet fra en vanlig gul løk, og lar det koke sammen med eggene.

Farging av egg 2

De blå eggene under er farget med blå geléfarge (brukte farge Royal Blue fra Wilson). Jeg brukte ca 1 ts farge i en liten kasserolle med vann. I utgangspunktet kan du farge egg i alle regnbuens farger. Prøv deg frem.

Farging av egg 3

Eggene kokes med normal tid, 5-8 minutter, alt etter om du ønsker bløtkokte eller hardkokte egg.

Kos deg med farging av egg, og riktig god påske!

Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *