Glutenfri paibunn
Her har du en enkel og fin oppskrift på glutenfri paibunn, som er rask å lage. Paideigen består av maismel, gode næringsrike oljer (extra virgin kokos- og olivenolje), og egg som bidrar til å binde paideigen lett sammen. Paibunnen får en litt porøs og konsistens. Akkurat sånn paideiger helst skal være, spør du meg!
Deigen blandes kjapt sammen, og den trenger ikke stå og heve eller godgjøre seg. Du fordeler den bare utover paiformen, trykker den jevnt utover, og forsteker den på forholdsvis lav varme. Deretter fylles den med det du måtte ønske, for eksempel eggestand og andre ingredienser.
La paibunnen være i paiformen under hele prosessen, fra den forstekes og helt til den er ferdig stekt med fyll. Hvis du tar den ut av formen, risikerer du bare at den går i stykker. Den kan få litt sprekker under stekingen, men det går helt fint så lenge du altså beholder bunnen i formen.
Glutenfri paibunn er en allsidig oppskrift, som kan brukes til både dessertpaier og middagspaier. Variasjonsmulighetene er nærmest uendelige… Dette er forresten samme oppskrift som jeg brukte til gresskarpaien som jeg lagde til Halloween. Det vil komme flere pai-oppskrifter her på bloggen, både til middag og dessert, så stay tuned!
Oppskriften passer til en paiform med diameter ca 24 cm.
Glutenfri paibunn
Ingredienser
- 1 egg str M/L
- 45 gr extra virgin kokosolje
- 45 gr extra virgin olivenolje
- 1/4 ts havsalt
- 190 gr maismel
Instruksjoner
- Forvarm stekeovnen til 160 grader
- Pisk egget sammen i en bolle
- Hvis kokosoljen er veldig fast, kan den tempereres til den akkurat smelter (ca 25 grader) NB! Den må ikke være for varm når den tilsettes i egget
- Tilsett kokosolje, olivenolje og havsalt i det piskede egget, og bland godt sammen
- Tilsett maismel, og bland sammen til en deig. Den skal føles litt "smuldrete".
- Fordel deigen i et jevnt lag i en paiform, og trykk den flatt utover i et jevnt tynt lag med fingrene, inkludert oppover kantene
- Prikk deigen med en gaffel, og sett i ovnen. Forstekes 10-12 minutter, før du har i ønsket fyll.