Glutenfrie & melkefrie bananlapper
Disse bananlappene er skikkelig gode på smak, og de er næringsrike, glutenfrie og melkefrie. Spis dem like gjerne til frokost som til dessert.
Lappene er bakt med mandelmel og bokhvetemel. Bokhvetemel får du etter hvert kjøpt på endel vanlige matbutikker, ellers vil du finne det på helsekostbutikker. Sødmen kommer fra godt modne bananer samt akasiehonning. For en ekstra sunn variant kan du droppe eller halvere mengden akasiehonning.
Bruk veldig gjerne non-stick stekepanne, så slipper du å bruke olje til stekingen. Alternativt bruker du et tynt lag med kokos- eller rapsolje. Du kan også bruke steketakke om du har, da går stekingen unna i en fei. Uansett; bruk ikke for høy varme, da lappene blir fort brunet.
Deilige bananlapper (glutenfrie, melkefrie)
Ingredienser
- 3 egg
- 1 banan godt moden
- 1 ss extra virgin olivenolje
- 2 ss akasiehonning
- 50 gr mandelmel
- 50 gr bokhvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1,25 dl kremet kokosmelk
Instruksjoner
- Ha alle ingredienser i en blender, og kjør sammen til en jevn røre
- Bruk helst en non-stick stekepanne på middels varme, så slipper du å bruke olje til stekingen
- Lag små lapper, ca 8-9 cm i diameter. Stek noen få minutter på hver side, til de er fint brunet på undersiden og det danner seg hull i overflaten. Snu og stek ferdig på andre siden.