Granola med tranebær (glutenfri)

Granola med tranebær (glutenfri)

Granola er en form for musli eller frokostblanding, bare at den er ovnsbakt, og ofte tilsatt både sødme og fett. Kjøpte varianter inneholder ofte endel sukker, mer enn man kanskje tror. Når du lager den selv, kan du lage den akkurat så sunn og næringsrik du vil, uten å kompromisse på smaken. Og den blir langt billigere. Dessuten kan du lage den helt kornfri – dét er det ikke så mange kjøpevarianter som er… Her har jeg laget en deilig og passe crunchy granola med tranebær.

Mandler, cashewnøtter, bananchips og frø får en kjapp runde i food processor, hver for seg, så bitene blir passe grovmalte. Hvis du kjører alle ingrediensene sammen på én gang, kan du risikere å ende opp med at de blir altfor finmalte. Og da er jo mye av poenget med granolaen borte…

Men at en mindre del av granolaen blir finmalt, det går helt fint. Den skal tilsettes flytende kokosolje og lønnesirup, og få en runde i stekeovnen. Så ingrediensene vil «samle» seg litt, og bli lett gyldne og sprø.

Granola med tranebær er søtet med lønnesirup, og er vegansk. Du kan eventuelt bruke akasiehonning om du heller ønsker det. Justér mengden etter ønsket sødme. Merk at både bananchips og tørkede tranebær kan være tilsatt sukker eller annen sødme, så sjekk gjerne ingrediensene hva de inneholder.

Om du ikke tåler mandler og/eller cashewnøtter, kan du kutte ut dette og heller øke noen av de øvrige ingrediensene tilsvarende. Bokhveteflak fås kjøpt i helsekostbutikker, og er naturlig gluten- og kornfrie.

Prøv også min andre oppskrift på Hjemmelaget glutenfri musli / granola.

Granola med tranebær (glutenfri)

Matrett Frokost
Porsjoner 540 gram

Ingredienser

  • 100 gr mandler
  • 50 gr cashewnøtter  naturelle, uten salt
  • 50 gr bananchips
  • 100 gr bokhveteflak
  • 50 gr solsikkefrø
  • 50 gr gresskarfrø
  • 50 gr kokosmasse
  • 2 ss extra virgin kokosolje
  • 2-3 ss lønnesirup evt akasiehonning
  • 50 gr tørkede tranebær
  • 1/4 ts himalayasalt evt havsalt

Instruksjoner

  • Forvarm stekeovnen til 120 grader
  • Mandler, cashewnøtter, bananchips og frø kjøres kjapt i food processor, hver for seg, så bitene blir passe grovmalte.
  • Ha over i en bolle sammen med bokhveteflak, frø og kokosmasse, tilsett litt salt og bland sammen.
  • Temperer kokosoljen i en kasserolle, til den akkurat smelter (blir flytende over 24-25 grader), og bland inn lønnesirup. Hell over nøtteblandingen, og bland godt sammen.
  • Ha bakepapir på en stekeplate, og fordel blandingen i et jevnt lag utover. Bakes i ca én time.
  • La blandingen avkjøles, sett gjerne i kjøleskap en stund. Bland inn tranebær
  • Oppbevares på glass med tett lokk
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating