Gylden chiapudding med kokos og banan
Chiapudding er så utrolig enkelt å lage. Det eneste du trenger å gjøre er å røre sammen ingrediensene kvelden før, og sette i kjøleskap. Neste dag har du en deilig næringsrik chiapudding klar til servering. Jeg lager dem i mange varianter. Her har du én av dem – gylden chiapudding med kokos og banan.
Den fine, gyldne fargen kommer fra gurkemeie, som inneholder det helsebringende virkestoffet kurkumin. I kombinasjon med kanel og anis får du en deilig kryddersmak. Alternativt kan du også bruke gylden latte krydderblanding.
Kokosmelk tilsettes før servering. Den vil mildne krydderne, og gjøre smaken og konsistensen på chiapuddingen «fløyelsmyk».
Gylden chiapudding smaker veldig godt toppet med bananskiver, og gjerne også kokoschips. Da har du en kjernesunn, smakfull og mettende frokost.
Prøv gjerne også:
- Snickers chiapudding
- Chai chiapudding
- Chiagrøt på farten
- Rask chiagrøt
- Kjernesunn chia sjokoladepudding
- Chiapudding med kokos og lime
Gylden chiapudding med kokos og banan
Ingredienser
- 1,5 dl rismelk
- 2 ss chiafrø
- 1/2 ts gurkemeie
- 1/2 ts ekte kanel Ceylon
- 1/2 ts malt anis
- 1-2 ss lønnesirup smakes til
Ved servering
- 1/2 dl kokosmelk
- 1/2 banan i skiver
- kokoschips valgfritt, men godt!
Instruksjoner
- Ha rismelk i et stort glass eller en bolle
- Tilsett chiafrø, og rør godt sammen
- Tilsett gurkemeie, kanel, anis og lønnesirup, bland sammen til alle krydderne er oppløst
- Du kan med fordel røre i den igjen etter ca 10 minutter. Da har chiafrøene begynt å svelle, og de kan ha en tendens til å klumpe seg litt sammen
- Sett i kjøleskap minimum etpar timer, eller over natten
Ved servering
- Bland inn kokosmelk
- Toppes med bananskiver og evt kokoschips