Gylden chiapudding med kokos og banan

Gylden chiapudding med kokos og banan

Chiapudding er så utrolig enkelt å lage. Det eneste du trenger å gjøre er å røre sammen ingrediensene kvelden før, og sette i kjøleskap. Neste dag har du en deilig næringsrik chiapudding klar til servering. Jeg lager dem i mange varianter. Her har du én av dem – gylden chiapudding med kokos og banan.

Den fine, gyldne fargen kommer fra gurkemeie, som inneholder det helsebringende virkestoffet kurkumin. I kombinasjon med kanel og anis får du en deilig kryddersmak. Alternativt kan du også bruke gylden latte krydderblanding.

Kokosmelk tilsettes før servering. Den vil mildne krydderne, og gjøre smaken og konsistensen på chiapuddingen «fløyelsmyk».

Gylden chiapudding smaker veldig godt toppet med bananskiver, og gjerne også kokoschips. Da har du en kjernesunn, smakfull og mettende frokost.

Prøv gjerne også:

Gylden chiapudding med kokos og banan

Matrett Frokost
Forberedelse 2 minutter
Kjøleskap 2 timer
Porsjoner 1 porsjon

Ingredienser

  • 1,5 dl rismelk
  • 2 ss chiafrø
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1/2 ts ekte kanel Ceylon
  • 1/2 ts malt anis
  • 1-2 ss lønnesirup smakes til

Ved servering

  • 1/2 dl kokosmelk
  • 1/2 banan i skiver
  • kokoschips valgfritt, men godt!

Instruksjoner

  • Ha rismelk i et stort glass eller en bolle
  • Tilsett chiafrø, og rør godt sammen
  • Tilsett gurkemeie, kanel, anis og lønnesirup, bland sammen til alle krydderne er oppløst
  • Du kan med fordel røre i den igjen etter ca 10 minutter. Da har chiafrøene begynt å svelle, og de kan ha en tendens til å klumpe seg litt sammen
  • Sett i kjøleskap minimum etpar timer, eller over natten

Ved servering

  • Bland inn kokosmelk
  • Toppes med bananskiver og evt kokoschips
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating