Chiapudding med mango og gojibær

Chiapudding med mango og gojibær

Her er en ny variant av chiapudding, som jeg er så glad i: Chiapudding med mango og gojibær. I denne oppskriften har jeg brukt tørket mango og tørket gojibær. Når de «bløtlegges» vil de trekke til seg væske, og blir myke og gode på konsistens. Nesten som om de var ferske.

Chiapudding med mango og gojibær blir ganske mektig, den er temmelig næringstett… Derfor angir jeg den som to porsjoner i oppskriften under. Én porsjon vil da være perfekt som mellommåltid eller som en ekstra sunn dessert. Hvis du er sulten og spiser den til frokost, vil du fort kunne spise begge porsjonene selv.

Mango er særlig rik på vitamin C, kopper og folat, og inneholder også en rekke andre vitaminer og mineraler. Gojibær har et høyt innhold av vitaminer, mineraler og antioksidanter, særlig vitamin A, riboflavin (B2), tiamin (B1), kopper, selen, jern, potassium og sink. Gojibær inneholder også en god dose med fiber og proteiner. Chiafrø har jeg skrevet litt om tidligere. De er svært rike på omega-3, fiber, proteiner, mineraler og vitaminer. 

Tørket mango og gojibær finnes etter hvert i mange matbutikker. Jeg finner dem for eksempel hos min lokale Kiwi-butikk, i små poser fra Bama i frukt & grønt-avdelingen.

Med denne herlige trioen av mango, gojibær og chiafrø får du med andre ord et kjernesunt måltid, som både smaker godt og gjør godt! Om ønskelig kan du så klart lage chiapuddingen med kun mango eller kun gojibær.

Chiapudding med mango og gojibær

Matrett Dessert, Frokost
Porsjoner 2 porsjoner

Ingredienser

  • 1,5 dl rismelk evt mandelmelk
  • 1 dl kokosmelk gjerne fra kartong, ristes godt før bruk
  • 2 ss chiafrø
  • 20 gr tørket mango
  • 20 gr gojibær
  • 1-2 ss lønnesirup smakes til

Instruksjoner

  • Ha rismelk og kokosmelk i en beholder. Tilsett chiafrø og rør dem godt inn i væsken.
  • Tørket mango grovhakkes, og tilsettes sammen med gojibær
  • Tilsett lønnesirup, gjerne 1 ss i første omgang, så kan du heller smake til med mer om ønskelig før servering
  • Bland godt sammen, og sett i kjøleskap til neste dag (evt minimum to-tre timer)
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating