Chiagrøt på farten

Chiagrøt på farten

Når du er underveis et sted, enten du er mellom gjøremål, på tur eller har hektiske dager, kan det være greit å ha et enkelt og næringsrikt måltid å ty til. Da er chiagrøt på farten tingen! Denne oppskriften er veldig kjapp å lage. Og ikke minst er den mettende, næringsrik, og smaker kjempegodt ♥

Foruten chiafrø, inneholder denne grøten kakao, sesamfrø, cashewnøtter, dadler og banan. Er dadlene store, trenger du kun én. Er de små, kan du trenge to-tre, avhengig av smak og behag. Og lurer du på hva disse goodie-råvarene gir deg av næring??

  • Chiafrø har et høyt innhold av velgjørende fettsyrer, mangan, fosfor, magnesium, jern, kalsium, sink, vitaminene B1 og B3, proteiner og fiber.
  • Kakao er svært rik på en rekke mineraler som kobber, mangan, magnesium, jern og fosfor, samt potassium, sink, kalsium og selen. Kakao er dessuten rik på helsebringende antioksidanter, og en rekke B-vitaminer. 
  • Sesamfrø har et særlig høyt innhold av kopper, og dessuten gode mengder kalsium, magnesium, jern, fosfor, sink, selen, vitamin B1 og fiber.
  • Cashewnøtter er rike på velgjørende fettsyrer, proteiner, kopper, mangan, sink, fosfor, magnesium, jern og selen. De inneholder også en rekke vitaminer, særlig B1, B5, B6 og K.
  • Dadler er herlig søte, men også rike på antioksidanter, potassium, magnesium, kopper, mangan og jern, flere B-vitaminer, samt vitamin K. Til tross for det høye naturlige sukkerinnholdet, har dadler vist seg å kunne bidra til stabilisering av blodsukkeret, sannsynligvis fordi de rike på fiber.
  • Banan gir deg også en lang rekke næringsstoffer, inkludert vitamin B6 og C, mangan, fiber, kopper, potassium, magnesium og folat.

Så enkelt lager du den

Jeg bruker rett og slett et tomt (og rent) syltetøyglass, som jeg har alle ingrediensene oppi. På med lokket, rist noen sekunder, så er den klar for å bli med i vesken. Skal du ikke av gårde med en gang, og det er en stund til den skal spises, bør den settes i kjøleskap for å holde seg kald så lenge som mulig.

Chiapudding på farten
Chiagrøt på farten

Tips: Sunt mellommåltid på farten

Har du en hektisk dag, og har behov for et mettende mellommåltid? Da er det godt å ha med en chiagrøt på farten! Lag den på forhånd når det måtte passe, og sett i kjøleskap til du skal av gårde. Den vil holde seg fint en times tid i vesken eller bagen, før den spises. Husk å ta med en skje…

Tips: Ta den med på jobb

Vil du ha chiagrøt til lunsj på jobben, for eksempel, og har tilgang på kjøleskap? Da kan du mikse sammen ingrediensene rett før du drar, og sette i kjøleskap når du kommer frem. Da er den klar til lunsj!

Tips: Prepp en kjapp frokost kvelden før

Bland ingrediensene til chiagrøten kvelden før, sett i kjøleskap natten over. Da er frokosten klar når du står opp neste morgen.

Chiagrøt på farten...
Chiagrøt på farten – ferdig blandet

Chiagrøt på farten

Matrett Digg med sjokolade, Grøt & gryn
Forberedelse 1 minutt
Porsjoner 1 porsjon

Ingredienser

  • 1,5 dl mandelmelk evt rismelk
  • 2 ss chiafrø
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 ss kakao
  • 1-2 ss cashewnøtter
  • 1-3 dadler avhengig av størrelse
  • 1/2 banan om ønskelig

Instruksjoner

  • Ha mandelmelk, chiafrø, sesamfrø, kakao og cashewnøtter i et passe stort glass med tett lokk. Fjern stein fra dadler, del i grove biter og tilsett. Del banan i skiver, og tilsett.
  • Sett på lokket, og rist godt noen sekunder
  • Sett eventuelt i kjøleskap om den ikke skal bli med i vesken med det samme
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating