Chai chiapudding
Jeg aner ikke hvor mange kopper chai te jeg har drukket de siste årene – det er ikke få… Jeg har vært rimelig hekta i lang tid! Chai er nemlig en herlig smaksrik krydderblanding, om du ikke allerede har stiftet bekjentskap med den selv. I grunnen er den ganske anvendelig, ikke bare i (varme) drikker, men også i mat og desserter. Forleden fant jeg på å lage min egen Chai krydderblanding, rett og slett for å lage chai chiapudding ♥
Denne oppskriften på chai chiapudding består av kun fire ingredienser, krydderblandingen medregnet. Du rører kjapt og enkelt sammen ingrediensene i et glass og setter i kjøleskap minst et par timer, eventuelt natten over. Oppskriften er melkefri, og er søtet med lønnesirup.
Chai chiapudding er super som dessert, servert med friske bær. Men den er også næringsrik og perfekt til frokost! Chiafrø er proppfulle av omega-3, fiber, proteiner, mineraler og vitaminer. Kjør på med litt ekstra topping, så metter den godt. Banan, bær, nøtter og kokoschips, for eksempel.
Oppskrift på chai krydderblanding finner du i et eget innlegg her på bloggen (følg link).
Chai chiapudding
Ingredienser
- 1,5 dl rismelk
- 1 ts chai krydderblanding
- 2 ss chiafrø
- 2-3 ts lønnesirup smakes til
Instruksjoner
- Ha rismelk, chai krydderblanding, chiafrø og lønnesirup i et glass eller en bolle, og bland godt sammen
- Settes kaldt i kjøleskap minimum to timer, gjerne natten over
- Smak eventuelt til med litt mer chai krydderblanding og/eller lønnesirup
- Serveres som den er, eventuelt med friske bær eller kokoschips