Chai krydderblanding

Chai krydderblanding

Chai latte har blitt en favorittdrikk for mange – kanskje for deg også? Chai er en drikk med lange tradisjoner i India, og den består av te med melk, sukker og krydder. Chai krydderblanding lager du veldig enkelt selv. Ha krydderne på et rent glass med tett lokk, og rist til de er godt blandet. Så er den fiks ferdig til bruk!

Krydderne varierer, og det finnes utallige oppskrifter. Som regel inngår kanel, kardemomme og ingefær. Andre krydder du også gjerne vil finne i oppskrifter på chai krydderblanding, er anis, fennikel, allehånde, nellik, muskat og sort pepper.

Det fine med å lage egne krydderblandinger, er at du kan justere mengden av de ulike krydderne ut fra smak og behag. For eksempel synes jeg at både nellik og muskat har en litt markant smak som jeg ikke helt har sansen for, derfor har jeg utelatt disse i min egen oppskrift på chai krydderblanding. Allehånde har uansett en smak som er omtrent en krysning mellom kanel, nellik, muskat og sort pepper.

Dessuten foretrekker jeg «ekte» Ceylon-kanel. Den er mildere og mer delikat på smak enn den vanlige kanelen man finner på matbutikken. Har du kun vanlig kanel, og liker den, så bruk for all del den. Fennikel gir en lett og fin sødme, som passer godt til både drikker og desserter. Alternativt til fennikel kan du bruke anis, den har enda mer sødme og lakrisaktig preg.

Summa summarum blir dette en deilig og mild kombinasjon av aromatiske krydder. Og vit at chai krydderblanding kan brukes til mer enn å bare lage chai latte. Den er også kjempefin som smakstilsetning i for eksempel iskrem og desserter. Hvorfor ikke prøve Chai chiapudding?

Chai krydderblanding 3

Chai krydderblanding

Forberedelse 1 minutt

Ingredienser

  • 2 ss ekte kanel Ceylon
  • 1 ss kardemomme
  • 1 ss malt ingefær
  • 1 ss malt fennikel evt malt anis
  • 1/2 ss allehånde

Instruksjoner

  • Ha alle krydderne på et rent glass med tett lokk
  • Sett på lokket og rist godt til krydderne er skikkelig blandet
Del innlegget med andre


1 thought on “Chai krydderblanding”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating