Grillspyd med kylling
April måned har startet veldig bra på vestlandet i år. Vi har hatt noen nydelige vårdager som mest av alt har minnet om sommer. Og med det har vi fått en kickstart på årets grillsesong. Mat fra grillen smaker ekstra godt, nesten uansett årstid forøvrig, og enkelt er det også. En favoritt hos oss er å lage grillspyd.
Med grillspyd har du stor variasjonsmulighet. Du kan bruke de råvarene du vil – kjøtt, grønnsaker, og sjømat (så lenge råvarene har en viss konsistens, så de holder seg på grillspydet og ikke ramler lett av). Her har jeg laget en variant med kylling, paprika, squash og rødløk. Pensle gjerne med olje før de legges på grillen, så setter de seg ikke så lett fast i grillristen.
Jeg foretrekker å bruke kylling lårfilet, også kalt kyllingbiff. Lårkjøtt er fortsatt magert, men har litt mer fettinnhold enn kyllingfilet, og blir derfor saftigere og mer smaksrik. Bruk gjerne kyllingfilet om du heller foretrekker det. Bare pass på at kyllingkjøttet blir helt gjennomstekt, hva enn du bruker.
Hvis du bruker (engangs) grillspyd i tre, må de bløtlegges i vann i minst 20 minutter før bruk. Ellers kan de ta fyr når de ligger på grillen. Og det er jo ikke så lurt…
Grillspyd med kylling
Ingredienser
Utstyr
- grillspyd
Grillspydene
- 600 gr kyllingkjøtt renskåret, gjerne lårfilet
- 1 squash
- 1 rød paprika
- 1 gul paprika
- 1 rødløk
- rapsolje til pensling
- havsalt
- hvitløkspepper
Instruksjoner
- Hvis du bruker grillspyd i tre, må de bløtlegges i vann før bruk, minimum 20 minutter
- Fyr opp grillen, enten du bruker kull, gass, pellets eller ved
- Kyllingkjøtt kuttes i 3-4 cm biter. Squash kuttes i to på langs, og deretter i litt tykke skiver (1-2 cm). Paprika og rødløk kuttes i grove biter, 3-4 cm.
- Tre grønnsaker og kyllingkjøtt på grillspydene i ønsket kombo & sammensetning. La det være igjen noen cm på hver ende av grillspydet, så du har noe å holde i når du skal håndtere dem. Pensle med olje og dryss over litt salt og hvitløkspepper.
- Legg grillspydene på grillrist, følg med på varmen og snu om på grillspydene etter behov. Flytt dem eventuelt til en «kaldere» sone dersom varmen er for sterk. Kyllingkjøttet må bli helt gjennomstekt.
- Så er det bare å nyte…