Gylden latte mokka (melkefri)
Når kulda setter inn og mørket senker seg ute, er det fint å krype opp i sofaen med et lunt pledd og noe varmt og godt å drikke. Gylden latte har lenge vært en god favoritt hos meg, med velgjørende og smakfulle krydder. Etter hvert har jeg ofte også tilsatt kakaopulver, og denne varianten av oppskriften har jeg valgt å gi navnet gylden latte mokka.
Resultatet blir omtrent som kakao med en deilig krydret smak. Jeg søter den med blackstrap molasse, som både har masse sødme og som er spekket med næringsstoffer. Blackstrap molasse kjøpes på helsekostbutikker. Alternativt kan du bruke akasiehonning eller lønnesirup.
Gylden latte mokka kan potensielt hjelpe ved begynnende forkjølelse. Les gjerne mer om krydderne i innlegget om Gylden latte. Hver gang det herjer en forkjølelsesrunde blant mine nærmeste, eller jeg selv kjenner det krible og snøre seg til i halsen, lager jeg enten gylden latte eller gylden latte mokka. 9 av 10 ganger (minst) forsvinner symptomene helt av seg selv.
Gylden latte mokka (melkefri)
Ingredienser
- 2,5 dl mandelmelk evt rismelk
- 1 ss kakao
- 3/4 ts gurkemeie
- 1/2 ts ekte kanel
- 1/2 ts malt kardemomme
- 1/2 ts malt anis
- 1/8 ts vaniljepulver
- 1 ts kokosolje
- 1 ts blackstrap molasse evt akasiehonning eller lønnesirup
Instruksjoner
- Ha mandelmelken i en kasserolle, og tilsett kakao, alle krydderne, kokosolje og blackstrap molasse
- Varm opp til kokepunktet på middels god varme under omrøring
- Server & nyt