Indisk sjømat-curry

Indisk sjømat-curry

I dag kan jeg by på en herlig indisk sjømat-curry med masse gode smaker. Oppskriften er rask og enkel å lage, og den passer like godt til hverdags som til helgemiddag. Jeg har brukt torskefilet og vanlige grønlandsreker i denne curryen.

For å lage sausen, stekes først løk, hvitløk og fersk ingefær, til løken er blank. Krydderne tilsettes, så kjøres dette sammen med tomater og kokosmelk i en blender. Da får du en herlig, fyldig og aromatisk saus. Eventuelt kan du bruke stavmikser. Fisken får trekke/småkoke i sausen til den er gjennomkokt, det samme gjelder dersom du bruker rå reker av noe slag.

I tilfelle du bruker frosne reker, må de tines først. Grønlandsreker er ferdig kokte, og må IKKE koke i sausen, da blir de fort seige på konsistensen. Ergo må de tilsettes helt til slutt, etter at gryten er tatt av varmen.

Indisk sjømat-curry serveres med basmatiris til, og eventuelt mangochutney. Start med å tilberede risen først, før selve curryen, og følg gjerne fremgangsmåten for Perfekt kokt ris for et godt resultat.

Variasjon

  • Bruk gjerne annen hvit fisk etter ønske, og eventuelt andre typer reker (tigerreker, villreker, scampi, …)
  • Alternativt kan du selvfølgelig også bruke kun fisk eller kun reker
  • Dersom du heller velger å bruke rå reker av noe slag, må de selvfølgelig også gjennomkokes på lik linje med fisken

Indisk sjømat-curry

Matrett Fisk & sjømat
Nasjonalitet Indisk
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1-2 ss extra virgin kokosolje
  • 1 løk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2-3 cm fersk ingefær
  • 3 ts malt koriander
  • 2 ts garam masala
  • 2 ts malt fennikel
  • 1 ts gurkemeie
  • 400 gr torskefilet
  • 2-300 gr kokte reker skrelte
  • 2-3 ts havsalt smakes til
  • chilipulver etter ønske
  • 2-3 håndfuller frisk koriander

Ved servering

  • basmatiris
  • mangochutney valgfritt

Instruksjoner

  • Løken grovkuttes, hvitløk og ingefær hakkes. Stekes i en romslig gryte i kokosolje på middels god varme til løken er blank.
  • Tilsett krydderne og stek et minutt eller to
  • Ha tomater og kokosmelk i en blender, tilsett løkmiksen og kjør sammen til en jevn saus. Ha sausen tilbake i gryta.
  • Del fisken i mindre biter. Skrell reker, og sett til side så lange
  • Ha fisken i sausen, kok opp, og la så vidt småkoke noen minutter, til fisken er gjennomkokt.
  • Bland inn frisk koriander i curryen
  • Trekk gryta fra varmen, og tilsett rekene
  • Serveres med basmatiris til, og evt mangochutney
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating