Indisk sjømat-curry
I dag kan jeg by på en herlig indisk sjømat-curry med masse gode smaker. Oppskriften er rask og enkel å lage, og den passer like godt til hverdags som til helgemiddag. Jeg har brukt torskefilet og vanlige grønlandsreker i denne curryen.
For å lage sausen, stekes først løk, hvitløk og fersk ingefær, til løken er blank. Krydderne tilsettes, så kjøres dette sammen med tomater og kokosmelk i en blender. Da får du en herlig, fyldig og aromatisk saus. Eventuelt kan du bruke stavmikser. Fisken får trekke/småkoke i sausen til den er gjennomkokt, det samme gjelder dersom du bruker rå reker av noe slag.
I tilfelle du bruker frosne reker, må de tines først. Grønlandsreker er ferdig kokte, og må IKKE koke i sausen, da blir de fort seige på konsistensen. Ergo må de tilsettes helt til slutt, etter at gryten er tatt av varmen.
Indisk sjømat-curry serveres med basmatiris til, og eventuelt mangochutney. Start med å tilberede risen først, før selve curryen, og følg gjerne fremgangsmåten for Perfekt kokt ris for et godt resultat.
Variasjon
- Bruk gjerne annen hvit fisk etter ønske, og eventuelt andre typer reker (tigerreker, villreker, scampi, …)
- Alternativt kan du selvfølgelig også bruke kun fisk eller kun reker
- Dersom du heller velger å bruke rå reker av noe slag, må de selvfølgelig også gjennomkokes på lik linje med fisken
Indisk sjømat-curry
Ingredienser
- 1-2 ss extra virgin kokosolje
- 1 løk
- 1 kinesisk hvitløk
- 2-3 cm fersk ingefær
- 3 ts malt koriander
- 2 ts garam masala
- 2 ts malt fennikel
- 1 ts gurkemeie
- 400 gr torskefilet
- 2-300 gr kokte reker skrelte
- 2-3 ts havsalt smakes til
- chilipulver etter ønske
- 2-3 håndfuller frisk koriander
Ved servering
- basmatiris
- mangochutney valgfritt
Instruksjoner
- Løken grovkuttes, hvitløk og ingefær hakkes. Stekes i en romslig gryte i kokosolje på middels god varme til løken er blank.
- Tilsett krydderne og stek et minutt eller to
- Ha tomater og kokosmelk i en blender, tilsett løkmiksen og kjør sammen til en jevn saus. Ha sausen tilbake i gryta.
- Del fisken i mindre biter. Skrell reker, og sett til side så lange
- Ha fisken i sausen, kok opp, og la så vidt småkoke noen minutter, til fisken er gjennomkokt.
- Bland inn frisk koriander i curryen
- Trekk gryta fra varmen, og tilsett rekene
- Serveres med basmatiris til, og evt mangochutney