Kremet avocado med kakao og krydder

Kremet avocado med kakao og krydder

Er du veldig glad i avocado, og ønsker flere ideer til hvordan den kan nytes? Da vil jeg anbefale denne kjappe oppskriften på kremet avocado med kakao og krydder. Den kan spises som en kjernesunn og fyldig dessert, som mellommåltid, eller rett og slett som frokost. Mettende og næringsrik er den uansett, og ikke minst smaker den veldig godt.

Avocado er rik på gode fettsyrer, og inneholder en rekke vitaminer og mineraler. Blant annet er den en god kilde til vitamin C. Ulike krydder burde de fleste av oss spise mer av, på grunn av gunstige helsemessige egenskaper. For eksempel antas både kanel, ingefær og lakrisrotpulver å styrke immunforsvaret og virke betennelsesdempende.

Kakao har et høyt innhold av proteiner og kostfiber, samt viktige mineraler som magnesium, jern og kalsium. Vil du være ekstra sunn kan du velge råkakao, det vil si kakao som ikke er varmebehandlet, hvor alle nærings- og virkestoffer er intakt. Råkakao inneholder en imponerende mengde virkestoffer, noe slikt som 3-400 i antall. Personlig synes jeg bakekakao smaker bedre, siden kakaobønnene er ristet og får da god smak. Og uansett så er den også forholdsvis næringsrik, og langt rimeligere. Men det blir så klart en smaksak hva du velger.

Kremet avocado med kakao og krydder er søtet med akasiehonning. For vegansk variant kan du bruke lønnesirup i stedet.

NB! Lakrisrotpulver bør ikke konsumeres av gravide eller personer med hjerte-/karsykdommer, da det kan virke stimulerende og kan påvirke blodtrykket.

Superenkel & kjernesunn sjoko-avocadokrem

Matrett Digg med sjokolade, Kaker, desserter & snacks
Total tid 2 minutter
Porsjoner 1 personer

Ingredienser

  • 1/2 moden avocado
  • 1 ss kakao
  • 1 ss akasiehonning evt lønnesirup
  • 1/2 ts ekte kanel
  • 1/2 ts malt anis
  • 1/2 ts malt ingefær kan droppes
  • 1/2 ts lakrisrotpulver kan droppes

Instruksjoner

  • Avocadokjøttet moses med gaffel i en skål
  • Tilsett de andre ingrediensene, og bland sammen

Notater

Bruk gjerne andre krydder etter ønske. 1/2 ts vaniljepulver smaker godt i. For mokkasmak, tilsett 1/2 ts pulverkaffe. For ekstra sunnhet, tilsett 1/2 ts gurkemeie.
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating