Enkel kyllingform med bacon og sitron

Enkel kyllingform med bacon og sitron

Kyllingform med bacon og sitron er en skikkelig smakfull middag! Bacon passer godt sammen med det milde kyllingkjøttet. Og sitron gir en ekstra frisk og deilig smak til retten. Oppskriften er laget på enkelt vis, så du kan slippe unna med mindre tid over grytene og skjærebrettet.

Bacon brunes lett, kyllingkjøttet likeså. Men deretter gjør du det super-lettvint ved å bruke frossen grønnsaksblanding. Nei, det er ikke juks, bare ren og skjær fornuft og god ressursutnyttelse.

Frosne grønnsaker = glimrende til sitt bruk!

Grønnsaker som fryses ned går ikke til spille, de får tvertimot lang holdbarhet. Og dessuten; grønnsaker som fryses ned rett etter innhøsting, bevarer næringsstoffene veldig bra, bedre enn lagrede ferske grønnsaker. Frosne grønnsaksblandinger er supre å bruke i supper og gryteretter, hvor de ikke trenger like god «spenst» som grønnsaker som skal serveres som tilbehør, «inntil en rett». Du vil nesten ikke merke forskjell fra friske grønnsaker. Og så er det så kjapt og enkelt – du slipper all kuttingen av grønnsakene.

Bruk den grønnsaksblandingen du foretrekker, for eksempel brokkoliblanding, blomkålblanding eller bukettgrønnsaker. Og skulle du heller foretrekke friske grønnsaker, så bruker du fortsatt den miksen du ønsker, i mengden angitt under. Eksempelvis gulrøtter, brokkoli og blomkål. Én kilo totalt med grønnsaker altså.

Ekstra god når den brunes litt

Jeg foretrekker å sette kyllingformen ca 15 minutter i stekeovnen. Den blir ekstra god når den får brunet seg litt. Men dette er valgfritt. Hvis du velger å brune den, kan du med fordel tilberede den i en gryte som tåler et opphold i stekeovnen på 160 grader varmluft. Da blir det mindre oppvask. Eventuelt har du retten over i en romslig ildfast form før bruning. Jeg har en glimrende ildfast form i stål som jeg bruker, og som også kan brukes på induksjon. Da er det enkelt å tilberede kyllingformen på koketoppen først, og deretter sette den rett i stekeovnen.

Kyllingform med bacon og sitron serveres gjerne med ris til. På bilde har jeg laget gylden ris, det vil si jasminris tilsatt litt gurkemeie (til 3,5 dl ukokt ris bruker jeg ca 1/2 ts gurkemeie).

Enkel kyllingform med bacon og sitron

Matrett Kjøtt & kylling
Koke/steketid 30 minutter

Ingredienser

 • 130 gr bacon
 • 600 gr kylling lårfilet
 • extra virgin olivenolje
 • 1000 gr grønnsaksblanding frossen
 • 1 sitron saft og revet skall
 • hvitløkspepper
 • 1/2-1 ts himalayasalt smakes til

Instruksjoner

 • Kutt bacon i strimler
 • Ha godt med extra virgin olivenolje (2-3 ss) i en romslig gryte på middels god varme, og stek bacon til det er lett gyldent. Rør av og til etter behov.
 • Imens kuttes kyllingkjøttet i ca 1/2 cm tynne skiver, tilsett sammen med det gyldne baconet. Stek til kyllingen er nesten gjennomstekt. Rør av og til etter behov.
 • Tilsett grønnsaksblandingen, og rør sammen. Sprinkle extra virgin olivenolje over (2-3 ss). Finriv sitronskall over (kun det gule, det hvite smaker bittert), og skvis sitronsaften over. Dryss over hvitløkspepper og litt salt, smakes til.
 • La det steke til grønnsakene er gjennomstekt, rør av og til etter behov
 • Hvis du ønsker å brune kyllingformen litt, kan du sette i stekeovnen på 160 grader varmluft i 15-20 minutter. Hvis gryten ikke tåler opphold i stekeovn, has retten over i en romslig ildfast form først
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating