Glutenfrie fiskepinner

Glutenfrie fiskepinner

Glutenfrie fiskepinner er så enkelt å lage hjemme! Du tager to skåler – i den ene pisker du sammen egg, i den andre blander du rismel og litt salt. Torskefilet kuttes i passe «fiskepinne-størrelse»-stykker, og vender dem i tur og orden i rismel, egg og rismel igjen. Stekes i rikelig med extra virgin olivenolje, og vips: Du har en digg fiskemiddag som små og store vil like!

Joda, du kan fint bruke extra virgin olivenolje til steking, alt annet er en myte. Jeg bruker den til det aller meste av steking på panne, i likhet med italierne. Bare ikke bruk den dyre oljen til slikt, den bør heller sprinkles som edle dråper over de gode salatene, for eksempel. Min hverdags-olivenolje kjøper jeg vanligvis hos Kiwi, merke Go Eco. Den er ganske rimelig, og super til både steking og annen matlaging.

Bruk gjerne frossen torskefilet som får tine først. Eventuelt torskeloins om du vil ha dem ekstra gode. Annen hvit fisk kan også brukes, så lenge den er litt «fast i fisken».

Jeg lager gjerne Verdens enkleste rotmos til glutenfrie fiskepinner. Den får putre for seg selv mens fiskepinnene tilberedes. Da får du en skikkelig sunn og velsmakende middag for hele familien, og som ikke tar all verdens tid å lage heller.

Matrett Fisk & sjømat
Total tid 30 minutter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 2 egg
  • Ca 8 ss rismel gjerne fullkorn
  • 1,5 ts himalayasalt
  • 500 gr torskefilet
  • 4-5 ss extra virgin olivenolje til steking

Instruksjoner

  • Eggene piskes sammen i en skål. Rismel og salt blandes godt sammen i en annen skål.
  • Torskefilet kuttes 5-6 cm lange "staver", 1-2 cm tykke
  • Vend fiskestykkene først i rismel, fjern evt overflødig mel. Legg over i skålen med egg, la fisken dekkes med egg, og la det renne litt av. Vend deretter en gang til i rismel. Legges på skjærebrettet til alle fiskestykkene er vendt i rismel og egg.
  • Ha rikelig med olivenolje i en stekepanne på middels god varme, det skal være et tynt lag med olje som dekker bunnen stekepannen
  • Legg i fiskestavene, og stek noen minutter på alle sider til de er fint gyldne. Juster varmen etter behov. Tilsett evt mer olivenolje om nødvendig.
  • Serveres gjerne med poteter etter rotmos til
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating