Lakrisdadler

Lakrisdadler

Lakrisdadler er skikkelig godis, og attpåtil er de svært næringsrike. Du kan kjøpe dem ferdige i butikken, men de er utrolig enkle og raske å lage selv. Du trenger bare to ingredienser – nemlig dadler og lakrisrotpulver. De blandes sammen, og voila… Godteri som kan nytes med god samvittighet.

Dadler har et høyt innhold av polyfenoler, en form for antioksidanter, som blant annet kan dempe betennelser i kroppen, og beskytte mot hjerte-/karsykdommer. De inneholder også en rekke mineraler som potassium, magnesium, kopper, mangan og jern, samt ulike B-vitaminer og vitamin K. Til tross for et høyt naturlig innhold av sukker, kan dadler bidra til stabilisering av blodsukkeret, sannsynligvis fordi de rike på fiber.

Lakrisrot har eldgamle medisinske tradisjoner, som kan dateres tilbake til det gamle Egypt. Roten sies å inneholde mer enn 300 virkestoffer, som blant annet kan virke betennelsesdempende og hjelpe mot bakterie- og virusinfeksjoner. Samtidig bør ikke inntaket overdrives. Større doser over tid gir risiko for eksempelvis økt blodtrykk og økt nivå av stresshormonet kortisol. For normalt friske mennesker bør daglig inntak begrenses til én teskje. Hvis du har høyt blodtrykk eller er gravid, bør du helst ikke konsumere lakrisrot, for å være på den sikre siden.

Lakrisrotpulver kan kjøpes på helsekostbutikker. Dadler finnes det mange sorter av. Medjool-dadler finner du gjerne i løsvekt i mange matbutikker. Jeg pleier å kjøpe esker med dadler på Coop Obs, de har dem gjerne på andre Coop-butikker også. Og innvandrerbutikker pleier ofte å ha dadler.  

Oppskriften under er ikke så stor, den tar utgangspunkt i 100 gram dadler uten stein. Doble gjerne oppskriften når du først er i gang. Oppbevar lakrisdadlene på glass med lokk i kjøleskap, de holder noen uker.

Prøv også Kakaodadler. De er et supert alternativ dersom du ikke er så glad i lakris, eller du av ulike grunner bør avstå fra lakrisrot.

Lakrisdadler
Utskrift Pin
5 from 1 vote

Lakrisdadler

Matrett Snacks

Ingredienser

 • 100 gr dadler uten stein
 • 1 ts lakrisrotpulver

Instruksjoner

 • Vask dadlene før bruk, la dem gjerne ligge noen minutter i eddikvann (1-2 ss vanlig 7% eddik i en skål med kaldt vann)
 • Hvis dadlene har stein: Bruk en skarp kniv og snitt langs ene siden av daddelen, og ta ut steinen. "Lukk" igjen daddelen, og fortsett slik med alle dadlene.
 • Ha de steinfrie dadlene i en skål eller i et rent glass med lokk. Tilsett lakrisrotpulver, og bland godt sammen så pulveret fester seg på dadlene. Bruker du glass med lokk blir dette ekstra lett.
 • Så er det bare å nyte
Del innlegget med andre


2 thoughts on “Lakrisdadler”

 • 5 stjerner
  Har prøvd både lakris og kakaovarianten – og er begeistret! Særlig lakrisen….

  Liker veldig godt at det er så enkelt, og akkurat passe mye sunnhetsinfo til at man kan nyte med dobbelt god samvittighet!

  • Tusen takk, Bente! Veldig hyggelig tilbakemelding å få. Ja, det er bare å nyte godsakene med god samvittighet 🙂 Vennlig hilsen Mona

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating