Kakaodadler

Kakaodadler

Enklere enn dette kan godteri knapt lages! Og stort sunnere blir det vel heller ikke. Kakaodadler lager du på null komma niks med kun to ingredienser. Kakao og dadler, altså. Her skal jeg fortelle litt mer om hvorfor nettopp kakao og dadler er en super kombinasjon, i tillegg til å smake godt:

Næringsrike dadler

Dadler er ikke bare søte på smak, de er også svært næringsrike. De har et høyt innhold av ulike typer polyfenoler, det vil si antioksidanter som beskytter kroppen mot frie radikaler, og har en rekke helsefremmende egenskaper. Blant annet kan polyfenoler bidra til å redusere inflammasjoner (betennelser) i kroppen, beskytte mot hjerte-/karsykdommer, og studier antyder at de kan ha en beskyttende effekt mot ulike krefttyper.

Dadler inneholder en rekke mineraler, særlig potassium, magnesium, kopper, mangan og jern. De inneholder også en rekke B-vitaminer, samt vitamin K. Til tross for det høye naturlige sukkerinnholdet, har dadler vist seg å kunne bidra til stabilisering av blodsukkeret. Dette antas å komme av at de rike på fiber, noe som bidrar til en mer gradvis blodsukkerstigning.

Næringsrik kakao

Kakao har også et høyt innhold av helsebringende polyfenoler og andre gunstige virkestoffer, samt en rekke mineraler.

Nå er det ikke store mengder kakao akkurat i denne oppskriften. Men det er all grunn til å innlemme kakao oftere i matlagingen. Hvis du søker litt rundt her på bloggen, vil du se at jeg har endel oppskrifter som inneholder kakao. Du finner dem inn under emneknaggen Sjokolade.

Kakaodadler
Utskrift Pin
5 from 1 vote

Kakaodadler

Matrett Kaker, desserter & snacks
Total tid 3 minutter
Porsjoner 10 stykk

Ingredienser

  • 10 dadler medium store
  • 1 ts kakao

Instruksjoner

  • Kutt med en kniv på langs av dadlene inn mot steinen, så du kan plukke ut steinene uten å dele dadlene i to. 
  • «Lukk» dadlene, og ha dem i et glass som har lokk. Tilsett kakao, ha på lokket. Vend om etpar ganger, så kakaoen dekker dadlene mest mulig.
  • Så er det bare å nyte med supergod samvittighet
Del innlegget med andre


2 thoughts on “Kakaodadler”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating