Ovnsbakt laks med pinjekjerner
Jeg elsker raske og enkle oppskrifter som denne. Ovnsbakt laks med pinjekjerner krever svært lite forberedelser, og trenger maks et kvartér i ovnen. Perfekt hverdagsmat, spør du meg! Sitronolje og hvitløkspepper gir ekstra god smak, og sammen med pinjekjernene får laksen et herlig italiensk preg.
Jeg ovnsbaker alltid laks på moderat varme, 160-170 grader. Da blir den mye saftigere og bedre på smak, og den blir mer delikat i konsistensen.
Det er mye tilbehør som passer godt til ovnsbakt laks med pinjekjerner. Tenk gjerne italiensk… Pasta og grønnsaker, for eksempel. Eller ris og grønnsaker. Kanskje en god tomatsalat til. Husk for øvrig at pasta etter hvert også finnes i gode glutenfrie varianter. Stekte eller bakte rotgrønnsaker smaker også godt til. Og en god (melkefri) pesto, rød eller grønn, setter prikken over i’en.
Ovnsbakt laks med pinjekjerner
Ingredienser
- 500 gr laksefilet
- sitronolje
- himalayasalt evt havsalt
- hvitløkspepper
- Ca 2 ss pinjekjerner
Instruksjoner
- Forvarm stekeovnen til 170 grader
- Legg porsjonsstykker av laks i en ildfast form
- Sprinkle sitronolje over laksen, dryss over litt salt og hvitløkspepper, og pinjekjerner på toppen
- Ovnsbakes i 12-15 minutter, til laksen er akkurat gjennomstekt.