Melkefri sjokoladekrem

Melkefri sjokoladekrem

Dette er en herlig melkefri sjokoladekrem – en super og fleksibel oppskrift som kan brukes til mange desserter. Den er forholdsvis sunn, søtet med lønnesirup, som har lavere glykemisk indeks enn sukker. Og kakao er jo proppfull av viktige næringsstoffer, herfra til evigheten omtrent…

Oppskriften er svært enkel. Den består av kun fire ingredienser som blandes sammen i en skål eller bolle. Bruk gjerne en slikkepott, og bland lett og forsiktig sammen. I utgangspunktet lager du en ganske fyldig sjokoladekrem. Deretter kan du justere tykkelsen ved å tilsette litt og litt kokende vann. Du kan eventuelt også tilsette litt mer lønnesirup for ekstra sødme og for å tynne den ut. Smak deg frem, og tilsett bare litt og litt mer væske om gangen, så du har kontroll. Og ettersom du bruker kokende vann, vil også konsistensen tykne litt når kremen er romtemperert.

Oppskriften under gir ca 2 dl sjokoladekrem.

Melkefri sjokoladekrem kan du servere til iskrem, kaker, frukt eller bær. Så kan du altså styre tykkelsen på kremen alt etter hva du skal servere den til. For eksempel kan du også ha den på muffins eller cupcakes, men da bør kremen være forholdsvis fast, så den ikke renner. Den kan også brukes som et sunnere sjokoladepålegg.

Oppbevar sjokoladekremen tildekket i romtemperatur hvis du skal servere den samme dag. Ellers kan du sette den i kjøleskap. Hvis den da blir litt for «fast» i konsistensen, kan den tas ut i romtemperatur minst en time før servering. Rør den opp og vurder om du eventuelt trenger å tilsette litt væske (se over eller instruksjon i oppskriften).

Melkefri sjokoladekrem
Utskrift Pin
5 fra 1 vote

Melkefri sjokoladekrem

Matrett Dessert
Porsjoner 2 dl

Ingredienser

  • 4 ss kokosmelk
  • 4 ss lønnsirup
  • 2-4 ss kokende vann
  • 50 gr kakao

Instruksjoner

  • Bland sammen kokosmelk, lønnesirup og 2 ss kokende vann i en skål eller bolle
  • Tilsett kakao, og bland godt sammen, bruk gjerne slikkepott
  • I utgangspunktet vil dette bli en fyldig krem, og du kan la den være slik om du ønsker
  • For tynnere konsistens, tilsettes en og en ss kokende vann, til ønsket fylde. Merk at sjokoladekremen vil tykne litt når den er helt romtemperert
  • Tilsett eventuelt litt mer lønnesirup for mer sødme, det vil også tynne ut konsistensen
Del innlegget med andre


2 thoughts on “Melkefri sjokoladekrem”

  • 5 stjerner
    Takk for oppskrift 🙂 endelig fant jeg en melkefri sjokoladefyll ! Kan man bruke den i bakst ?

    • Hei, så bra! Hvis du skal bruke den som fyll til kaker, vil jeg anbefale å lage den tilstrekkelig «fast» til at den ikke renner, men samtidig slik at du kan bre den utover. Dette styrer du med væskemengden. Lykke til 🙂 Hilsen Mona

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating