Nakkekoteletter i oystersaus (alt-i-ett)
Denne oppskriften på nakkekoteletter i oystersaus er utrolig enkel, og er samtidig den perfekte søndagsmiddag. Hva er vel bedre enn det? Den tilberedes «alt-i-ett» i en romslig ildfast form, med sjampinjong, paprika og løk, og du får en herlig smakfull saus med på kjøpet. Du trenger kun å lage poteter (eventuelt annet tilbehør) i tillegg. Og selvfølgelig er oppskriften både glutenfri og melkefri.
Du trenger ikke brune kotelettene på forhånd. Så snart du har hatt alle ingrediensene i formen, passer den seg selv i ovnen. Der skal den stå og godgjøre seg i to timer, da blir kjøttet skikkelig mørt og godt. Det eneste du trenger å gjøre underveis, er å vende om på grønnsakene og kotelettene en gang sånn cirka halvveis i ovnsbakingen.
Sausen har sin basis i oystersaus (østerssaus) og soyasaus, den tyknes med maisenna, og smaksettes med kinesisk femkrydder. Og forøvrig får sausen også god smak fra kjøttet og grønnsakene. Glutenfri soyasaus finnes stort sett i alle vanlige matbutikker. For glutenfri oystersaus bør du gjerne på en velassortert asiastisk matbutikk – jeg bruker for tiden et merke som heter Healthy Boy Brand, og den er veldig god synes jeg.
Nakkekoteletter i oystersaus serveres gjerne kokte eller bakte poteter, potetmos eller rotmos til.
Nakkekoteletter i oystersaus (alt-i-ett)
Ingredienser
- 3-4 ss extra virgin olivenolje
- 8-900 gr nakkekoteletter
- 3-400 gr sjampinjong
- 1 stor løk
- 1 stor paprika
- 3-3,5 dl vann
- 1 ss maisenna
- 2 ss oystersaus glutenfri
- 3 ss soyasaus tamari, glutenfri, smakes til
- 1 ts kinesisk femkrydder
- hvitløkspepper
Instruksjoner
- Forvarm stekeovnen til 180 grader
- Sprinkle litt raust med extra virgin olivenolje i en romslig ildfast form, og legg i nakkekotelettene
- Sjampinjong og løk kuttes i båter, paprika kuttes i litt rause biter. Fordel grønnsakene mest mulig innimellom kotelettene
- Rør ut maisenna i vann, og tilsett oystersaus, soyasaus og kinesisk femkrydder, fordel over kotelettene. Dryss over litt hvitløkspepper.
- Sett i ovnen, la stå i to timer totalt. Halvveis i ovnsbakingen vendes ingediensene om, slik at grønnsakene kommer mer ned i sausen, og kotelettene snus
- Smak på sausen før servering, hvis den trenger mer salt, tilsettes litt ekstra soyasaus
Nå har jeg lest oppskriften 14 ganger men ser ikke hvor man skal bruke krydderet? 🤣
Hei, krydderet skal oppi sausen sammen med de andre ingrediensene 🙂