Pannestekte rotgrønnsaker på enkelt vis

Pannestekte rotgrønnsaker på enkelt vis

Pannestekte rotgrønnsaker er middagstilbehør på virkelig lettvint vis. Du bruker rett og slett dypfryst lapskausblanding, som du finner i frysedisken på butikken. Du slipper all kuttejobben, og trenger bare steke grønnsakene til de er gjennomstekte og møre. Pannestekte rotgrønnsaker er perfekt tilbehør både til kjøtt og fisk.

Jeg steker dem i rikelig med extra virgin olivenolje på litt over middels varme. Bare ikke bruk den dyreste oljen du har… En rimelig extra virgin olivenolje som du finner på «vanlige» matbutikker er mer enn god nok. La gjerne grønnsakene få litt fint gylden farge også, uten at de blir svidd. Så rør av og til etter behov, og juster varmen om nødvendig.

Dypfryst lapskausblanding har jeg for øvrig alltid i fryseren. Det er så anvendelig i en hektisk hverdag, enten du lager lapskaus, kjøttsuppe, eller pannestekte rotgrønnsaker, som her. Lapskausblanding er ensbetydende med næringsrike, mettende, kortreiste og fornuftige råvarer, året rundt.

Prøv gjerne også oppskriften på Verdens enkleste rotmos.

Pannestekte rotgrønnsaker på enkelt vis

Matrett Tilbehør, Vegetar
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 4-5 ss extra virgin olivenolje
  • 800 gr lapskausblanding frosne
  • 1-2 ts himalayasalt evt havsalt
  • hvitløkspepper

Instruksjoner

  • Ha rikelig med olivenolje i en romslig stekepanne på middels god varme, jeg bruker gjerne en wok
  • Ha i lapskausblandingen, 1-1,5 ts salt i første omgang, og dryss over litt hvitløkspepper, bland godt sammen
  • Stekes i 20-25 minutter, til grønnsakene er helt gjennomstekte og møre. Rør av og til etter behov, og justér varmen om nødvendig.
  • Smak eventuelt til med mer salt og/eller hvitløkspepper
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating