Varm sommerkål-salat

Varm sommerkål-salat

Varm sommerkål-salat er perfekt tilbehør til grillmaten. Den er svært enkel å lage, basert på få ingredienser. Salaten består av snittet sommerkål, gulrot og paprika som surres i extra virgin olivenolje.

Grønnsakene stekes hver for seg, slik at det beste i dem kommer frem og de blir perfekt varmebehandlet. Da smaker de også aller best. Om du vil kan du så klart tilberede salaten på grillen også, for ekstra god smak. Bruk da gjerne slike aluminiumsbakker til å steke grønnsakene i.

Jeg velger også å salte og krydre grønnsakene hver for seg, da er det lettere å holde kontroll, synes jeg. Et lett dryss med himalayasalt (eller havsalt) og hvitløkspepper på hver bolk med grønnsaker, ikke overdriv… Så kan du heller smake til med litt mer til slutt, om nødvendig, når grønnsakene er blandet sammen. Det er bedre å salte litt for lite, for så å smake til med mer, enn at det blir for salt i utgangspunktet.

Sommerkål – nykål – tidligkål… Kjært barn har mange navn. Uansett så er det en deilig grønnsak, som dessuten er rik på vitamin C. Og nå er det høysesong for den norske sommerkålen. Ved rask varmebehandling får sommerkålen en herlig sødme, samtidig som den beholder en god friskhet og «spenst». Så la ikke den steke for mye.

Varm sommerkål-salat passer godt til både kylling og annet kjøtt, og til fisk og sjømat.

Varm sommerkål-salat

Matrett Tilbehør, Vegetar
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

 • 600 gr sommerkål
 • 400 gr gulrot
 • 1 stor rød paprika
 • extra virgin olivenolje
 • himalayasalt evt havsalt
 • hvitløkspepper

Instruksjoner

 • Kutt sommerkål i grove strimler, jeg kutter den i ca 4-5 cm brede stykker som igjen snittes 1-2 cm på tvers. Gulrot skrelles og kuttes i ca 1/2 cm tykke skiver. Paprika kuttes i omtrent samme størrelse som sommerkålen.
 • Stek og krydre grønnsakene hver for seg, for optimal smak og konsistens.
 • Ha litt olivenolje i en gryte eller romslig stekepanne på middels god varme. Ha i sommerkålen, dryss over litt salt og hvitløkspepper. Stek 2-3 minutter til kålen har fått en litt mer intens grønnfarge, men fortsatt virker litt sprø, rør ofte. Ha over i en romslig serveringsbolle så lenge.
 • Stek så gulrøttene i 3-4 minutter. Tilsett evt litt mer olivenolje om nødvendig, og dryss over litt salt og hvitløkspepper. Du kan gjerne øke varmen litt, og la gulrøttene bli lett gyldne, rør etter behov. De skal fortsatt være litt sprø, når de has over i bollen sammen med sommerkål.
 • Stek så paprikaen i 2-3 minutter. Tilsett evt litt mer olivenolje om nødvendig, og dryss over litt salt og hvitløkspepper. Paprika trenger nesten max varme, det får frem en ekstra god sødme og smak. Men rør ofte, paprikaen kan gjerne brunes litt, men ikke la den bli svidd. Ha over i bollen sammen med sommerkål og gulrot.
 • Bland grønnsakene sammen, og smak eventuelt til med mer salt og hvitløkspepper
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating