Quinoasalat med reker og appelsin
Quinoasalat med reker og appelsin er både sommerlig, frisk og fruktig. I tillegg til å smake godt, er den også næringsrik. Et perfekt, lett måltid til enten middag eller lunsj nå i sommermånedene, og gjerne når du får gjester. Den vil også gjøre seg godt til en buffet, da vil den rekke til flere enn det som er angitt under.
Quinoa bør bløtlegges før bruk. Jeg har den i kaldt vann 30-60 minutter før den skal kokes. Eller den kan legges i vann kvelden før, og settes i kjøleskap. Har du knapt med tid, kan du skylle den godt i en finmasket sikt før koking.
Og om du lurer; quinoa er glutenfri.
Quinoasalat med reker og appelsin
Porsjoner 4 personer
Ingredienser
- 3 dl quinoa
- 4,5 dl kaldt vann
- 1 ts himalayasalt
- 1-1,2 kg reker med skall ferske, evt frosne som tines først
- 4 appelsiner
- 1 isbergsalat
- 1 avocado moden
- kremet balsamico
- sitronolje
Instruksjoner
- Quinoa legges i vann en times tid, eventuelt kvelden før (settes da i kjøleskap)
- Hell av vannet før quinoaen skal kokes, og skyll den godt i en finmasket sikt. Ha den over i en kasserolle, og tilsett vann og himalayasalt som angitt. Quinoaen småkokes med lokk i 12-15 minutter. Når den er kokt, settes den til side så lenge, ta gjerne av lokket så den kan avkjøle seg litt.
- Appelsinene skrelles med kniv, og kuttes i båter, som deretter kuttes på tvers i terninger. Bland appelsinterningene med den nykokte quinoaen i en romslig salatbolle.
- Skrell rekene, og bland sammen med salaten
- Isbergsalaten kuttes og tilsettes i salaten, bland sammen
- Avocadoen deles i to. Fjern steinen og skallet, og kutt avocadokjøttet i terninger. Tilsett i salaten rett før servering, og bland lett sammen.
- Server salaten med sitronolje og kremet balsamico, og gjerne med godt brød.
Notater
Hvis du bruker frosne reker, tiner de forholdsvis raskt på avispapir