Ramen med kylling (nudelsuppe)

Ramen med kylling (nudelsuppe)

Ramen med kylling er en solid middagsfavoritt her i heimen. Ungene elsker den! Ramen er en klassisk japansk nudelsuppe med nudler og kraft, og toppes med grønnsaker og kjøtt (eventuelt sjømat).

Til ramen er det er vanlig å bruke hvetenudler. For glutenfri variant har jeg tidligere pleid å bruke brede risnudler, men i det siste har jeg gått mer og mer over til mungbønnenudler. Disse nudlene er tynne, og når de kokes blir de glassaktige, omtrent som vermicellinudler. De har en veldig god konsistens og med fin og nøytral smak.

TIPS: Du finner mungbønnenudler hos asiatiske butikker. Merk at de kan oppleves vanskelige å dele fra hverandre før de er kokt. Derfor kjøper jeg alltid mungbønnenudler i større pakninger som igjen er delt i små porsjonsstørrelser.

Slik gjør du for å få en god og fyldig kraft: Stek først løk, hvitløk, sitrongress og ingefær sammen til de er myke. Kjør dem deretter sammen med litt av vannet og kyllingbuljong, med stavmikser eller i blender. Da har du en enkel og smaksrik basis for en god kraft til suppa. Den smakes etter hvert til med glutenfri soyasaus og oystersaus. Glutenfri oystersaus kan du finne hos velassorterte asiatiske butikker, men det er ikke alle som har dette. Spør gjerne i butikken (jeg bruker et merke som heter Healthy Boy Brand).

Ramen med kylling passer fint både som enkel hverdagsmiddag, og til en uformell og smaksrik helgemiddag med gode venner.

Ramen med kylling (nudelsuppe)

Matrett Supper
Nasjonalitet Asiatisk
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 200 gr mungbønnenudler evt risnudler
  • 1 løk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 sitrongress
  • 2-3 ss fersk ingefær finhakket
  • 1 liter kaldt vann
  • 2 terninger kyllingbuljong
  • extra virgin olivenolje til steking
  • 3 medium gulrøtter ca 300 gr
  • 1/2 brokkoli ca 200 gr
  • 600 gr kylling lårfilet
  • 2 ss glutenfri oystersaus kan evt erstattes av 1-2 ss soyasaus
  • 2 ss glutenfri soyasaus smakes til

Instruksjoner

Nudlene

  • Kok nudlene etter instruksjon på pakken, skyll dem med kaldt vann i finmasket sikt etterpå, og sett til side så lenge. Mungbønnenudler trenger typisk tre minutter koketid.
  • Tips: Hvis du syns nudlene blir lange og "uregjerlige" i suppa, kan du klippe i dem med en ren saks etter de er kokt, så de blir kortere

Suppen

  • Løk hakkes. Hvitløk finhakkes. Sitrongress kuttes i millimetertynne ringer. Ingefær finrives, evt finhakkes.
  • Stek løk, hvitløk, sitrongress og ingefær i wok eller en romslig gryte, med litt olivenolje på god varme noen minutter, til løken er blank. Rør ofte så det ikke svis, men løken kan gjerne få litt gylden farge. Tilsett 2 dl av vannet og buljongterningene, la det koke etpar minutter.
  • Ha alt over i en høy smal beholder (f.eks stort litermål), tilsett ytterligere 1-2 dl av vannet, kjør med stavmikser til en jevn kraft, og sett til side så lenge
  • Gulrøtter kuttes i skiver eller terninger. Brokkoli kuttes i små buketter. Stekes med litt olivenolje på høy varme 4-5 minutter, til gulrøttene blir lett og fint gyldne, rør ofte. Ha over i en skål så lenge.
  • Kyllingen kuttes i strimler eller mindre biter, stekes med litt olivenolje på god varme til den er gjennomstekt. Tilsett så grønnsakene og kraften, tilsett resten av vannet (5-6 dl, alt etter hvor mye du allerede har brukt), og kok opp. La koke i 3-4 minutter, så alle smakene blandes og kommer til sin rett.
  • Tilsett glutenfri oystersaus, og smak til med glutenfri soyasaus til ønsket saltsmak. Hvis du ikke har glutenfri oystersaus, kan du bruke litt ekstra glutenfri soyasaus

Servering

  • Ha først nudler i skålen, og hell kyllingsuppa over
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating