Pasta med pesto og kylling (glutenfri, melkefri)
Min matglade datter kommer ofte med middagsbestillinger, og forleden ville hun at vi skulle lage pasta med pesto. Jeg foreslo at vi også kunne tilsette kylling, og hun syntes det hørtes desto bedre ut. Så her er resultatet av vårt lille felles middagsprosjekt – pasta med pesto og kylling.
Glutenfri pasta utgjør basisen, sammen med kylling, løk, hvitløk og pesto. Du bør beregne litt mer pasta pr person enn du vanligvis bruker, siden retten ikke inneholder så mye grønnsaker. Oppskriften under tar høyde for dette.
Den hjemmelagde pestoen består av kun fire ingredienser, og lages kjapt i food processor. Det fine med å lage den selv, er at du har full styring med ingrediensene. Og da er det en smal sak å lage den melkefri også – du dropper enkelt og greit parmesan. Du kan bruke både naturelle pinjekjerner og tørristede (begge deler kan kjøpes i de fleste matbutikker), men tørristede pinjekjerner gir en bedre smak.
Pasta med pesto og kylling er en enkel og smakfull middagsrett som passer like godt til hverdags som til «kosemiddag» når helgen kommer. Denne oppskriften har blitt en god favoritt både hos oss voksne og den yngre garde her i heimen!
Topping-tips
- Du kan veldig gjerne toppe pastaretten med næringsgjær, om du har. Næringsgjær har en fin osteaktig og nøtteaktig smak, og du får tak i det på helsekost-butikker.
- Vi har også prøvd denne pastaretten med cherrytomater (delt i to), og det kan virkelig anbefales.
Tips – ristede pinjekjerner
Naturelle pinjekjerner kan med fordel tørristes i stekepanne på høy varme (uten olje altså), da får de en nøtteaktig smak. Rør ofte, så pinjekjernene ikke svis. La dem ristes til de blir fint gyldne. Pinjekjerner som du rister selv, blir enda bedre på smak enn de som er ferdigristet når du kjøper dem.
Pasta med pesto og kylling (glutenfri, melkefri)
Ingredienser
Pasta og kylling
- 400 gr glutenfri pasta spagetti evt skruer
- 1 løk
- 2-3 fedd hvitløk
- extra virgin olivenolje til steking
- 5-600 gr kylling lårfilet
- havsalt smakes til
- pepper smakes til
Pesto
- 1 stor potte frisk basilikum
- 30-40 gr pinjekjerner gjerne tørristede
- 4-5 ss extra virgin olivenolje mengden tilpasses
- 1/2 ts havsalt
Ved servering (valgfritt)
- næringsgjær
- cherrytomater
Instruksjoner
- Kok opp vann til pastaen
- Løk og hvitløk finkuttes, og stekes i en romslig stekepanne eller gryte (gjerne sautepanne om du har) på middels god varme, rør ofte, og sett til side når løken er blank
- Kutt kylling i tynne strimler eller mindre biter
- Tilsett kyllingen sammen med løk og hvitløk, og stek på høy varme (rør ofte) til kyllingen er helt gjennomstekt og lett brunet. Sett til side så lenge.
- Pasta kokes etter anvisning på pakken, i en romslig kjele med rikelig vann. Pastaen kan med fordel skylles raskt i kaldt vann når den er ferdigkokt.
- Lag pesto: Ha basilikum, ristede pinjekjerner, extra virgin olivenolje og salt i en food processor, og kjør til en finmalt pesto. Tilsett mer olivenolje etter behov, og skrap ned på sidene med slikkepott. Pestoen skal være fyldig men ikke "tørr" på konsistens.
- Bland inn pestoen I den ferdigkokte pastaen. Bland inn den ferdigstekte kyllingen.
Ved servering
- Toppes gjerne med næringsgjær, frisk basilikum og evt friske cherrytomater