Raske grove porsjonsbrød (glutenfrie)
Jeg er tilhenger av kjapp og enkel matlaging, og samtidig lage mat fra bunnen av med næringsrike råvarer. Og det er heldigvis ikke noe problem å si «ja takk» til begge deler. Denne oppskriften på raske grove porsjonsbrød er et godt eksempel på det.
Disse brødene er inspirert av oppskriften på Raske glutenfrie porsjonsbrød, som er laget med mandelmel og kokosmel. Varianten du finner oppskrift på her er i stedet laget med malte gresskarfrø og linfrø. Gresskarfrø er rike på mineraler, antioksidanter, vitamin K, gode fettsyrer, fiber og proteiner. Linfrø er særlig rike på omega-3 fettsyrer, og har dessuten et bra innhold av fiber, proteiner, vitaminer og mineraler.
Gresskarfrø og linfrø maler du kjapt i en food processor. Jeg bruker den lille «food processoren» som følger med stavmikseren, den er ideell til å finmale slike små mengder som trengs i denne oppskriften.
Raske grove porsjonsbrød (glutenfrie)
Ingredienser
- 75 gr gresskarfrø
- 75 gr linfrø
- 4 store egg
- 3/4 ts havsalt evt himalayasalt
- 3/4 ts rosmarin
- sesamfrø til dryss, valgfritt
Instruksjoner
- Forvarm stekeovnen til 180 grader
- Gresskarfrø og linfrø finmales i food processor
- Ha egg, salt og rosmarin i en bakebolle, og pisk sammen. Tilsett malte gresskarfrø og linfrø, bland godt sammen
- Ha bakepapir på en stekeplate. Bruk en skje, og legg på jevnt store emner av røren. Bruk undersiden på skjeen for å jevne emnene utover, de skal være max 1 cm høye. Bruk gjerne slikkepott for å få med all røren.
- Dryss sesamfrø over emnene, om ønskelig
- Stekes i 8-10 minutter, til de er gjennomstekte og lett gyldne på undersiden
- Avkjøles 10-15 minutter på rist, og er klare til servering