Salat med nektarin og appelsin
Salat med nektarin og appelsin – en sommerlig salat i all sin enkelhet! Den er perfekt tilbehør til lette og sommerlige middager. Frukt i grønne salater er virkelig smakfullt, og passer godt til både kjøtt, kylling, fisk og sjømat. Prøv den gjerne til grillmaten, eller server den gjerne til en buffet.
Til denne salaten er det godt med en frisk og sommerlig dressing ved servering. Jeg anbefaler oppskriften på Dressing – appelsin-vinaigrette her på bloggen. Den lages på sekunder, er fruktig og god, og super til de fleste grønne salater.
Sjekk gjerne under etiketten Salater, der vil du finne flere smakfulle og spennende salatoppskrifter.
Salat med nektarin og appelsin
Porsjoner 6 personer
Ingredienser
- 1 isbergsalat
- 1 hjertesalat
- 1 pakke bladsalat mikset salat eller babyspinat
- 4 modne nektariner
- 2 søte appelsiner
Instruksjoner
- Salaten vaskes (bruk gjerne salatslynge om du har) og grovsnittes. Has i en romslig salatbolle.
- Nektariner kuttes i ca 1 cm terninger. Kutt gjerne i båter først, og deretter i terninger.
- Skjær av skallet på appelsinen med kniv, og fruktkjøttet i ca 1 cm terninger, omtrent som nektarinene. Fjern eventuelle steiner.
- Tilsett nektarin- og appelsinterningene i salaten, og bland sammen