Søtpotetmos (melkefri)
Søtpotetmos passer godt til både kjøtt og fisk. Ikke bare smaker den godt, den er næringsrik og mettende også. Denne oppskriften er helt melkefri, uten både melk og smør.
Søtpotetmosen er laget med 50/50 søtpotet og vanlig potet, noe som gir en mild og allsidig smak. Om du ønsker en mer markant søtpotetsmak, så øker du mengden søtpotet og reduserer mengden vanlig potet tilsvarende.
Søtpotet og potet dampes i damprist først, og moses deretter med stamper. Mosen spes med rismelk, og smaksettes med en god sitronolje. Jeg har tidligere prøvd å lage den med mandelmelk – det funket ikke så bra, etter min mening, rett og slett fordi smakene kræsjet litt.
Server gjerne søtpotetmosen til sesambakte kyllinglår, til gode pølser, eller til hvit fisk eller laks.
Søtpotetmos (melkefri)
Ingredienser
- 600 gr søtpotet
- 600 gr potet
- rismelk til passe konsistens
- 2 ss sitronolje smakes til
- havsalt evt himalayasalt, smakes til
Instruksjoner
- Skrell søtpotet og potet, og kutt i jevnt store biter, ca 3-5 cm
- Dampes i damprist i en kasserolle, med vann opptil risten og med lokket på, til potetene er helt møre. Det tar 20-25 minutter, litt avhengig av størrelsen på potetbitene
- Når søtpotet og potet er dampet helt møre, moses de med stamper (dampvannet avhendes). Spes med rismelk til passe konsistens, og smakes til med sitronolje og salt.