Tomatsuppe med italienske urter
Minstemann på åtte har mast om tomatsuppe i lengre tid, så nå var det jo på tide å lage nettopp dét. Tomatsuppe med italienske urter er en fyldig og smaksrik suppe, som fint kan være basis for variasjoner. Ikke minst kan du tilsette forskjellige råvarer for et mer mettende, næringsrikt og komplett måltid.
Suppa er både rask og enkel å lage, særlig siden du bruker hakkede hermetiske tomater. Foruten å surre løk og hvitløk, trenger suppa bare å koke i ca 10 minutter. Deretter jevnes den med stavmikser, så er det bare å tilsette det du måtte ønske i suppa.
Forslag til tilsetning og topping
- Tilsett for eksempel nykokt pasta (glutenfri), det passer jo perfekt til en tomatsuppe med italienske urter!
- Gjør som jeg har gjort på bildet, og tilsett oppdelte, kokte egg
- Om du har litt stekt kylling eller annet kjøtt til overs fra en annen middag, kan det strimles eller kuttes i terninger. La det koke med et minutt eller to, rett før servering. Da har du definitivt en fullverdig middag.
- Hvite bønner er ypperlig å anvende for en vegetarisk variant. Bruk ferdig kokte eller hermetiske bønner.
- Sitronolje eller extra virgin olivenolje ved servering
- Friske urter etter ønske
Jeg bruker enten kyllingbuljong eller kjøttbuljong i suppa, begge deler passer i grunnen like godt, synes jeg. Men jeg foretrekker økologisk buljong, da den har færre tilsetningsstoffer og «renere» ingredienser. Det kjøper jeg som regel på helsekost. Du kan gjøre suppa vegetarisk eller vegansk ved å bruke grønnsaksbuljong i stedet.
Tomatsuppe med italienske urter passer både til lunsj og som en enkel middag. Og den varmer godt når gradestokken kryper nedover. Sprinkle gjerne litt sitronolje over ved servering.
Tomatsuppe med italienske urter
Ingredienser
- 1 løk
- 2-3 fedd hvitløk
- 3-4 ss extra virgin olivenolje
- 3 bokser hermetiske tomater 3×400 gr
- 5 dl vann
- 1 terning kylling- eller kjøttbuljong helst økologisk, evt grønnsaksbuljong for vegetarisk suppe
- 2-3 ss kremet balsamico smakes til
- 2 ts basilikum
- 1 ts timian
- 1 ts oregano
- havsalt smakes til
- pepper smakes til
Forslag til topping / tilsetning
- kokte egg
- kokt pasta glutenfri
- stekt kylling / kjøtt i strimler eller terninger
- sitronolje
- hvite bønner kokte eller hermetiske
- friske urter
Instruksjoner
- Hakk løk og hvitløk
- Ha extra virgin olivenolje i en romslig kasserolle eller gryte på middels god varme, tilsett løk og hvitløk, og surre til den er blank
- Tilsett hermetiske tomater, vann, buljongterning, kremet balsamico og urtene, bland sammen og kok opp. La koke i ca 10 minutter uten lokk, juster varmen etter behov, og rør av og til.
- Suppen jevnes med stavmikser, og gis et oppkok
- Smak til med salt og pepper
Topping / tilsetning (valgfritt)
- Serveres gjerne med kokte egg, pasta (glutenfri), ferdigstekt kylling eller annet kjøtt, eller hvite bønner
- Sprinkle gjerne sitronolje over, alternativt extra virgin olivenolje