Kylling i oystersaus

Kylling i oystersaus

Denne smakfulle oppskriften på kylling i oystersaus har jeg laget ganske så mange ganger i det siste. Den har blitt en skikkelig favoritt her i heimen, og går ned på høykant hos både voksne og barn! Og ikke minst er den enkel å lage, og passer like godt til hverdags som til lørdagsmiddag. Du lager den på under en halvtime.

Sausen er deilig aromatisk, smaksatt med ingefær, hvitløk, sitrongress og kinesisk femkrydder. Kinesisk femkrydder er en herlig krydderblanding bestående av stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og szechuanpepper. Du finner kinesisk femkrydder i de fleste velassorterte matbutikker (jeg finner det blant annet hos min lokale Kiwi-butikk).

Om du eller noen andre som skal spise retten ikke tåler gluten eller hvete, så husk å sjekke at både soyasausen og oystersausen er uten hvete. De fleste varianter inneholder nemlig hvete. Hvetefri (glutenfri) soyasaus kalles som regel tamari soyasaus, og finnes nå i så å si alle matbutikker. Går du på velassorterte asiatiske butikker, er sjansen stor for at du finner glutenfrie varianter av oystersaus. Sjekk innholdsfortegnelsen.

Jeg foretrekker å bruke kylling lårfilet i oppskrifter som denne, hvor det skal skjæres opp i mindre biter. Lårfilet har noe høyere fettinnhold enn brystfilet, og har derfor mer smak og er saftigere. Men uansett er det fortsatt magert sammenlignet med mye annet kjøtt da…

Kylling i oystersaus serveres veldig gjerne med jasminris til, alternativt risnudler.

Tips til variasjon

Varier gjerne med ulike grønnsaker. Oppskriften smaker også godt med brokkoli og rød paprika, for eksempel. Du kan også drysse litt sesamfrø over.

Kylling i oystersaus
Utskrift Pin
5 from 1 vote

Kylling i oystersaus

Matrett Kjøtt & kylling
Nasjonalitet Asiatisk
Koke/steketid 25 minutter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 3-4 gulrøtter
  • 1 løk
  • 1 hel kinesisk hvitløk
  • 1 sitrongress
  • 1+1 ss extra virgin kokosolje
  • 600 gr kylling lårfilet
  • 1 ss sesamolje
  • 4-5 ss oystersaus glutenfri, smakes til
  • 2-3 ss soyasaus tamari/glutenfri, smakes til ift saltmengde
  • 1-2 ss frisk ingefær finrives
  • 1-2 ts kinesisk femkrydder smakes til
  • 3,5 dl vann kaldt
  • 1 ss maisenna
  • 1 boks vannkastanjer skivede
  • 1 håndfull frisk koriander

Instruksjoner

  • Gulrøtter skrelles og kuttes i 1/2 cm tynne skiver. Løk skrelles og kuttes i 1 cm brede båter. Hvitløk grovhakkes. Sitrongress kuttes i millimetertynne ringer.
  • Ha 1 ss kokosolje i en wok eller romslig gryte på god varme (nesten max). Ha i gulrøtter, løk, hvitløk og sitrongress. Rør hyppig så det ikke svis, og stek noen minutter til løken er blank og gylden, og gulrøttene fortsatt har god tyggemotstand.
  • Ha grønnsakene over i en bolle så lenge. Trekk woken/gryten av varmen til du er klar til å steke kyllingen.
  • Kutt kyllingkjøttet i skiver eller bitestore stykker.
  • Ha 1 ss kokosolje i woken/gryten, og tilsett kyllingen på god varme. Tilsett sesamolje, oystersaus, soyasaus, finrevet ingefær og kinesisk femkrydder. Bland sammen, og rør etter behov. Stek til kyllingen er gjennomstekt.
  • Rør ut maisenna i vannet, og tilsett. Bland sammen, og la det koke til det tykner.
  • Tilsett de stekte grønnsakene, samt vannkastanjer. Smak eventuelt til med mer soyasaus om den trenger mer salt, og evt mer kinesisk femkrydder om ønskelig. Tilsett frisk koriander.
  • Serveres med jasminris til.
Del innlegget med andre


2 thoughts on “Kylling i oystersaus”

  • 5 stjerner
    Heisann! Virker som en fantastisk oppskrift, men jeg lurer på hvor du får tak i glutenfri østerssaus? Har lett overalt etter det 🙂 !

    • Hei! Sjekk på asiatiske matbutikker, se f.eks etter merket Healthy Boy Brand, det er det jeg bruker for tiden, og er tilgjengelig på mange velassorterte asiatiske butikker. Godt mulig det finnes andre merker også, men pr nå kjenner jeg kun til dette ene… Det står ikke alltid eksplisitt på etiketten at den er glutenfri, så sjekk innholdsfortegnelsen (men det gjør du sikker allerede 🙂 ). Lykke til! Hilsen Mona

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating