Thai grønn curry med villreker

Thai grønn curry med villreker

Ah, dette er digg middag! Thai curry er jo alltid godt, spør du meg. Men som regel ender jeg opp med å bruke kylling. Forleden helg gikk jeg heller for en sjømat-vri. Det endte opp med denne oppskriften på thai grønn curry med villreker. Den er enkel å lage, og er deilig smaksatt med sitrongress, ingefær og koriander. Og med crispy grønnsaker som sukkererter, gulrot, vannkastanjer og vårløk har du fort en ny favorittrett i hus.

Til curryer med fisk og sjømat foretrekker jeg ofte å bruke grønn currypasta. Det er liksom noe med smaken som passer så godt, synes jeg. Men bruk gjerne rød currypasta om du heller vil det. Justér currymengden til passe styrke. Mengden avhenger av hvor vant du er med sterk mat, og ulike merker av currypasta kan også variere i styrke.

Thai fiskesaus brukes for å salte retten med, i tillegg til å gi en karakteristisk smak til mange thailandske retter. Ikke la deg lure av lukten… Smak deg frem, til curryen er passe salt etter din gane.

Jeg foretrekker å bruker villreker fremfor såkalte «scampi», som ofte ikke er særlig bærekraftig oppdrettet. Villreker er, som navnet tilsier, villfanget. De kommer som regel fra Argentina, i alle fall de jeg pleier å kjøpe. Jeg finner dem typisk i frysedisken på en Meny-butikk.

Thai grønn curry med villreker serveres med ris eller risnudler. Sjekk gjerne innlegget om Perfekt kokt ris.

Thai grønn curry med villreker

Matrett Fisk & sjømat
Nasjonalitet Asiatisk
Koke/steketid 20 minutter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 2-3 gulrøtter
  • 1 løk
  • 1 sitrongress
  • 1-2 ss extra virgin kokosolje til steking
  • 1/2 pakke sukkererter en god håndfull
  • 1-2 vårløk
  • 1-2 ss fersk ingefær finrevet
  • 1 boks kokosmelk 4 dl
  • 2-4 ts grønn currypasta smakes til
  • 4 ss thai fiskesaus
  • 500 gr villreker typisk argentinske
  • 1 boks vannkastanjer i skiver
  • 1/2 lime
  • frisk koriander

Instruksjoner

  • Gulrot skrelles og kuttes i skiver (max 1/2 cm tykke). Løk skrelles og kuttes i båter. Sitrongress kuttes i millimetertynne ringer – fjern endene.
  • Ha kokosolje i en wok eller romslig gryte på høy varme (nesten max), og tilsett de kuttede grønnsakene. Rør ofte så de ikke svis. Stekes noen få minutter til løken er lett blank, og gulrøttene fortsatt er litt crispy. Trekk av varmen så lenge.
  • Sukkererter grovsnittes, vårløk finsnittes. Ha i en bolle så lenge.
  • Sett woken/gryten tilbake på varmen. Finriv frisk ingefær over, tilsett kokosmelk, currypasta (start f.eks med 2 ts) og thai fiskesaus. Bland sammen, og la det koke opp.
  • Tilsett villreker, vannkastanjer, sukkererter og vårløk. Bland sammen og la det koke 1-2 minutter.
  • Smak eventuelt til med mer currypasta og thai fiskesaus. Skvis limesaft over, og tilsett grovhakket frisk koriander.
  • Serveres med jasminris eller risnudler
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating