Balsamicobakte rosenkål
Hvis du er glad i rosenkål, så tror jeg du vil elske denne oppskriften! Balsamicobakte rosenkål er en smakfull siderett som passer til både kjøtt, kylling og fisk. Og skal jeg være ærlig så kan jeg fint spise denne aldeles alene også, uten noe annet til… I alle fall til lunsj.
Oppskriften er veldig enkel, bestående av få ingredienser. Rosenkålene has i en ildfast form, og de passer seg selv i ovnen. Jeg bruker dypfryste rosenkål, de er supre til ovnsbaking, og de er så lett tilgjengelige. Og ja, de tilberedes fra fryst tilstand – oppskriften under er basert på dette.
Bruk kremet balsamico, den har en helt egen sødme og fylde som er essensiell for et godt resultat. Bruker du «vanlig» balsamico, vil den sannsynligvis være ganske mye syrligere enn kremet balsamico.
Server balsamicobakte rosenkål som tilbehør til middag, til grillmat, til buffet, eller som del av en salat. Eller, som jeg nevnte innledningsvis, spis den alene som den «stjerna» den er!
Balsamicobakte rosenkål
Ingredienser
- 600 gr rosenkål dypfryste
- 2-3 ss extra virgin olivenolje
- 2 ss kremet balsamico
- havsalt
- hvitløkspepper
Instruksjoner
- Forvarm stekeovnen til 200 grader
- Ha rosenkålen i en ildfast form. Sprinkle over olivenolje og kremet balsamico, og et dryss havsalt og hvitløkspepper. Bland sammen.
- Bakes i ovnen til de er møre, ca 30 minutter. Vend rosenkålen en gang eller to underveis.