Chia kjøleskapsgrøt med gode krydder (melkefri)
Chia kjøleskapsgrøt er en ypperlig frokost om du vil ha et lettvint og næringsrikt alternativ til brødbakst. Du rører kjapt sammen ingrediensene kvelden i forveien, og setter i kjøleskap til neste morgen. Det er det hele. Ingen koking involvert. Chiafrøene sveller i væske, og kan suge opp inntil 12 ganger sin egen vekt. Det beste av alt er at de er rike på omega-3, fiber, proteiner, mineraler og vitaminer.
Jeg lager ofte chia kjøleskapsgrøt, nettopp fordi det er så enkelt, og varierer litt på krydderne og toppingen. Dette er basisoppskriften min, med kanel og malt anis. De er velgjørende og helsefremmende, i tillegg til å smake godt sammen. Jeg søter grøten med lønnesirup, som enkelt løser seg opp i kald væske.
Tips: Chiagrøt holder seg noen dager i kjøleskap, så du kan gjerne lage dobbelt eller trippelt opp. Da har du enkle frokoster lett tilgjengelig for flere dager. Oppbevares da i kjøleskap i emballasje med lokk eller tildekket.
Chia kjøleskapsgrøt med gode krydder
Ingredienser
- 1,5 dl rismelk evt mandelmelk
- 2 ss chiafrø
- 2 ts lønnesirup
- 1/2 ts ekte kanel
- 1/2 ts malt anis
Tips til topping
- banan eller annen frukt
- friske bær
- nøtter
- rosiner eller tranebær
- kokoschips
Instruksjoner
- Ha alle ingrediensene i et stort glass, og rør godt sammen, så chiafrøene blir godt «bløtet» og krydderne er noenlunde oppløst
- Sett i kjøleskap minimum 2 timer, gjerne natten over
- Rør sammen grøten før servering, og tilsett ønsket topping