Frokost uten brød – noen favoritter

Frokost uten brød – noen favoritter

Frokost uten brød er nærmest utenkelig for mange nordmenn. Grovbrød med pålegg er kanskje den ultimate norske frokostklassikeren. I de fleste andre land og kulturer vil du finne helt andre mattradisjoner, også når det gjelder frokost.

Nå er det jo stadig flere som opplever negative helseeffekter av hvetemel, og det handler om mer enn «bare» cøliaki og allergi. Her på bloggen finner du en rekke oppskrifter på glutenfritt & kornfritt brød. Men en frokost trenger slett ikke inkludere brødmat overhodet, selv om man er aldri så mye norsk!

Her har jeg samlet noen av mine absolutte frokostfavoritter som ikke inkluderer brød av noe slag, og de er hyppige gjengangere. De smaker godt og metter godt, de er næringsrike, og de er enkle å lage.

Finner du en favoritt, du også?

Herlig krydret sjokonøtt-smoothie

Herlig krydret sjokonøtt-smoothieDet høres kanskje underlig ut å ha sjokonøtt-smoothie til frokost. Men; denne er så breddfull av næring at du kan nesten ikke tro den er så «snopete» som den er. Den smaker digg, den er supersunn, og den metter godt. Et helt kinderegg altså!

Deilig og enkel salat med avocado og spekeskinke

Deilig og enkel salat med avocado og spekeskinkeDenne fargerike & superenkle salaten lager du på etpar minutter. Her får du det meste du trenger for å kickstarte dagen! Gode proteiner, verdifulle fettsyrer, fiber, og massevis av vitaminer, mineraler og antioksidanter.

Bokhvetegrøt med blåbær

Bokhvetegrøt med blåbærBokhvete har ingenting med hvete å gjøre, foruten navnet. Egentlig er det frøene på en urteplante, og de er både gluten- og kornfrie. I denne grøten bruker du hele bokhvetekorn (frøene altså), og dem smaker kjempegodt med blåbær.

Hjemmelaget glutenfri musli / granola

hjemmelaget glutenfri musliDenne herlige muslien er laget med hakkede mandler og nøtter, gode frø, rosiner og kokoschips. Den er ovnsbakt med extra virgin olivenolje, akasiehonning og et deilig dryss kanel. Oppskriften fordrer litt hakking av nøtter, og et opphold i ovnen – men der passer den seg selv.

Chia kjøleskapsgrøt

Chia kjøleskapsgrøt

Chia kjøleskapsgrøt lager nærmest seg selv over natten. Chiafrø er rike på omega-3, fiber, proteiner, mineraler og vitaminer, så her får du mye næring. Denne oppskriften er søtet med lønnesirup, som løser seg enkelt opp i kald væske. Toppes med kokoschips, frukt, nøtter eller bær etter ønske.

Rask chiagrøt med nøtter og banan

Rask chiagrøt med nøtter og banan

Dette er en rask variant av chiagrøt/-pudding – den trenger ikke stå natten over i kjøleskap. Chiafrøene rekker å svelle litt på 10 minutter. Så den er ypperlig når du ikke har rukket å planlegge frokosten på forhånd. Smaker deilig og metter godt med banan og nøtter, og gjerne friske bær.

Kjernesunn smoothie med jordbær, eple og rødbete

Smoothie med jordbær, eple og rødbete

Jeg avrunder med denne fantastisk fargerike smoothien – den er til å bli glad av ♥ Laget med kjernesunn rødbete, som smaker kjempegodt sammen med jordbær. Denne smoothien er perfekt hvis du ikke er noe «frokost-menneske», og ønsker en lett og fruktig kick-start på dagen. Utenom sesong bruker du fryste jordbær, de er alltid tilgjengelig om du har dem i fryseren.

Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *