Salat med avocado, spekeskinke og jordbær
Her har du en frisk og sommerlig variant av Deilig og enkel salat med avocado og spekeskinke! Jeg tenkte som så; siden det passer så godt med melon til spekeskinke, så må det jo funke med jordbær til også. Og det gjorde det absolutt. Forøvrig er jordbær veldig godt sammen med balsamico, og går dessuten fint til den milde avocadoen. Jordbær bør absolutt brukes mer i salat.
Med denne salaten får du et mettende og næringsrikt måltid, og den er veldig rask og enkel å lage. Avocado gir deg gode og mettende fettsyrer, og en rekke vitaminer og mineraler. Spekeskinken gir deg proteiner, og i speket form er kjøtt særlig gunstig for deg. Jordbær er særlig rike på vitamin C, og inneholder også en rekke andre vitaminer og mineraler – og så smaker de så deilig av sommer.
Nyt salaten til frokost eller lunsj, eller som mettende mellommåltid.
Deilig & enkel salat med avocado, spekeskinke og jordbær
Ingredienser
- 2-3 skiver spekeskinke
- 1/2 moden avocado
- 3-5 jordbær
- extra virgin olivenolje
- kremet balsamico
Instruksjoner
- Spekeskinken grovrives eller pakkes løst sammen til baller, avocado grovdeles, og jordbær deles i to eller fire
- Ha i en skål, og sprinkle extra virgin olivenolje og kremet balsamico over
- Så er det bare å nyte!